İleri Tarihli Mail Gönderme [E-Posta Zamanlama]

Kimi zaman yazdığınız bir maili karşı tarafa anında göndermek istemeyebilirsiniz. Özel bir günde bir arkadaşınıza kutlama mesajı atmak istiyorsanız bu mesajı şimdiden yazıp günü geldiğinde gönderilmek üzere ayarlayabilirsiniz. İleri tarihli mail göndermeye farklı nedenlerle ihtiyaç duyabilirsiniz. Özel bir durum olmadıkça gecenin bir vakti veya hafta sonu tatilinde çalışma arkadaşlarınıza işle alakalı mesajlar göndermeniz çok uygun olmayabilir. Böyle durumlarda mesajınızı hazırlayıp gönderilme işlemini daha uygun bir zamana erteleyebilirsiniz.

Gmail İleri Tarihli E-posta Gönderme

boomerang gmail

boomerang gmail

Gmail kendi içinde ileri tarihli mail gönderme özelliğini sunmuyor. Bu işlem için geliştirilmiş tarayıcı eklentilerinden faydalanabilirsiniz. Boomerang adlı eklenti Chrome, Firefox, Safari, Opera ve Edge tarayıcıları ile uyumlu olarak çalışıyor. Eklentiyi ilk ay kısıtlama olmadan kullanabilirsiniz. Sonrasında aylık 10 mail gönderebilirsiniz. Bu sınırı kaldırmak için aylık 5$ ücret ödemelisiniz.

Eklentiyi kurduktan sonra Gmail hesabınıza giriş yapın ve her zamanki gibi göndereceğiniz e-postayı hazırlayın. Mailin daha sonra gönderilmesi için Gönder butonu yerine hemen altında yer alan Send Later butonuna tıklayın. Açılan menüde yer alan hazır seçeneklerden birini kullanabilir ya da kendiniz mailin gönderileceği tarih ve saati At a specific time bölümündeki kutuya girebilirsiniz. Son olarak Confirm butonuna tıklayın. E-posta belirlediğiniz zamanda gönderilmek üzere kaydedilmiş olacaktır.

Boomerang ile daha önce göndermek üzere ayarlanmış bir maili iptal etmek isterseniz şu yolu izleyin. Boomerang ikonundan menüye ulaşın ve Manage scheduled messages seçeneğine tıklayın. Zamanlanmış iletilerin olduğu sayfaya açılacaktır. Messages to Send Later sekmesinden istediğiniz mesajı seçip Don’t Send ile iptal edebilirsiniz.

Gmail için kullanabileceğiniz bir diğer eklenti ise Right Inbox. Google Chrome, Mozilla Firefox ve Safari ile uyumlu. Boomerang gibi ücretsiz olarak aylık 10 ileri tarihli mail gönderilebiliyor.

Yandex Mail İleri Tarihli Mail Gönderme

yandex mail ile ileri tarihli mail gönderme

Yandex Mail ileri tarihli mail gönderme konusunda belkide en iyi seçenek. Eklenti kurmanız gerekmiyor. İstediğiniz sayıda ileri tarihli e-mail gönderebilirsiniz. E-posta yazma ekranında Gönder butonunun yanındaki saat şeklindeki Gönderimi Ertele butonuna tıklayın. bugün kutusuna tıkladığınızda açılan takvimden tarihi yanındaki bölümden saati belirleyin. Hepsi bu kadar. Yandex mail ile e-posta gönderimini erteleyebileceğiniz maksimum süre 1 yıldır.

Microsoft Outlook İleri Tarihli E-Mail Gönderme

E-postalarınız için Office paketinde gelen Outllok programını kullanıyorsanız bir iletiyi daha sonra göndermek için.

  • Seçenekler’i tıklayın.
  • Diğer seçenekler bölümündeki Teslimi Geciktir seçeneğine tıklayın
  • Teslim seçeneklerinde yer alan Bu tarihten önce teslim etme’yi işaretleyip istediğiniz teslim tarihi ve saatini girin.

Outlook ileri tarihli e-posta gönderme ayrıntıları için buradan yararlanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla