Bir Web Sayfasını Tek Html Dosyası Olarak Kaydedin

Bazen bir web sayfasını bilgisayarınıza kaydetmek isteyebilirsiniz. Bütün tarayıcılar sayfayı kaydetmeniz için bir seçenek sunar. Tarayıcı menüsündeki Sayfayı farklı kaydet seçeneğiyle ya da Ctrl+S kısayol tuşlarıyla sayfayı bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Bu durumda bir html dosyasının yanında sayfanın barındırdığı dosyalar (resim,css vs.) için bir klasör oluşturulur. Bu dosyalar bu klasörün içine indirilir. Sonuç olarak elinizde html dosyasına ek olarak bir klasör ve bu klasörün içinde çok sayıda dosya bulunur. Bunun yerine istediğiniz bir sayfayı tek bir dosya halinde kaydetmeniz mümkündür. Kullanmanız gereken tarayıcı eklentisi SingleFile adını taşıyor.

SingleFile bir sayfayı barındırdığı ögelerle birlikte tek bir html dosyası olarak kaydetmenizi sağlayan bir tarayıcı eklentisidir. Uyumlu olduğu tarayıcılar şunlardır : Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Edge. Eklentinin kurulumu ve kullanımı oldukça kolaydır. Kurulum işlemi sonrası tarayıcınıza eklenen butona tıklayarak sayfanın tamamını bilgisayarınıza tek bir dosya olarak kaydedebilirsiniz.

Kaydettiğiniz dosya resimleri ve css dosyalarını varsayılan olarak içinde barındırır. Script, Ses ve Video dosyaları varsayılan olarak kaydedilmez. Sayfada yer alan ses ve videoları da kaydetmek istiyorsanız şu yolu izleyin. Eklenti butonuna sağ tıklayın. Menüden Seçenekler e tıklayın. Other Resource bölümündeki aşağıdaki seçeneklerin işaretini kaldırın.

  • remove scripts
  • remove video sources
  • remove audio sources

Eklentinin menüsünde seçili sekmeyi, bütün sekmeleri ve bütün iğnelenmemiş sekmeleri kaydetmenize imkan sağlayan seçenekler bulunuyor. Ayrıca eklenti otomatik kaydetme özelliğini destekler. Belirlenen kurallara göre sayfaları otomatik olarak bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

Eklentinin sayfası aşağıdaki adreste yer alıyor. Install başlığından tarayıcınız için uygun sürümünü indirebilirsiniz.

https://github.com/gildas-lormeau/SingleFile

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla