Düz Yazı (Plain Text) Yapıştırma Programı

Bir yerden bir yazıyı windows panosuna kopyaladığınızda metnin biçimlendirmesini de kopyalamış olursunuz. Örneğin bir web sitesinde karşılaştığınız yazıyı kopyalayıp Word’e yapıştırdığınızda renkleri, yazı büyüklükleri vs tamamıyla kopyalanmış olacaktır. Bu kimi zaman faydalı olsa da her zaman istediğimiz bir durum değildir. Sadece yazıyı kopyalamak istediğiniz durumlarda ben önce not defterine kopyalayıp biçimlendirmenin kaybolmasını sağladıktan sonra başka programa aktarma şeklinde bir yöntem kullanıyorum. Bunun dışında bu iş için hazırlanmış küçük bir program tavsiyesinde bulunacağım. Bu program sayesinde kolayca metinleri düz yazı şeklinde yapıştırabilirsiniz.

PureText

PureText metin biçimlendirmelerini ortadan kaldıran ve belirlediğiniz kısayol tuşuyla sadece düz metin yapıştırmanıza imkan tanıyan ücretsiz bir program.

Bir web sayfasından ya da bir word belgesinden aldığınız metni başka bir uygulamaya biçimlendirmeleri almadan düz yazı şeklinde aktarmak istiyorsanız bu işi PureText e bırakın. Öncelikle metni kopyalayın daha sonra programın sistem tepsisindeki simgesine tıklayın ve sonrasında istediğiniz yere yapıştırın. Bir başka yöntem ise kısayol tuşu belirlemek. Programla bir kısayol tuşu atayın ve Ctrl + V yerine o kısayol tuşunu kullanarak düz metin yapıştırın.

PureText zengin biçimlendirmeleri metinde kaldırır. Yani yazı tipini, rengini, kalın italik gibi biçimlendirmeleri, madde işaretlerini, tabloları, resimleri vb. kaldırır. Metinin aslında, satırlar ve boşluklar üzerinde bir değişiklik yapmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla