Ekran Görüntüsünü Resim veya Gif Olarak Kaydedin Cloudshot

Ekran görüntüsünü kaydetmek için kullanabileceğiniz çok sayıda program bulunuyor. Ekstra bir program kullanmadan bile ekran görüntüsünü Printscreen tuşu ve Paint ile kaydedebileceğinizi biliyorsunuz. Programların farkı ise sunduğu faydalı özellikler nedeniyle ortaya çıkıyor. Cloudshot adlı ücretsiz ekran görüntüsü kaydetme programı işlevleri sayesinde diğerlerinden ayrılmayı başarıyor.

Ücretsiz Ekran Görüntüsü Kaydetme Programı

Windows işletim sisteminde kullanabileceğiniz bir ekran görüntüsü yakalama programı arıyorsanız Cloudshot kesinlikle es geçmemeniz gereken bir program. Boyutu çok büyük olmayan programı indirip çok hızlı bir kurulumun ardından kullanmaya başlayabilirsiniz.

Program varsayılan olarak Printscreen tuşunu ekran görüntüsü yakalamak için ayarlayacaktır. Eğer başka bir program aynı tuşları kullanıyorsa sizden farklı bir tuş belirlemenizi isteyecektir. Bunun ardından programı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Programın diğerlerinden ayrılan yönlerinden biri ekran görüntüsünü resim olarak kaydetmenin yanında Gif formatında video olarak kaydetmenize imkan tanıması. Ekran görüntüsünü animasyonlu gif olarak kaydetmek istiyorsanız Cloudshot ile bunu yapabilirsiniz. Varsayılan olarak 30 saniyelik kayıt yapılır. Bu süreyi ayarlar penceresindeki Capturing bölümünden 60 saniyeye kadar çıkarabilirsiniz.

Gif kaydederken Follow mouse seçeneğini işaretleyerek kayıt sırasında fare işaretçisinin hareketinin takip edilmesini sağlayabilirsiniz. Böylece her zaman merkezde imleç olarak şekilde küçük alanları kaydedebilirsiniz.

Programla yakaladığınız ekran görüntüsünü isterseniz bilgisayarınıza kaydedebilir isterseniz upload edebilirsiniz. Upload edebileceğiniz servisler şunlardır : imgur, dropbox, onedrive, google drive veya ftp ile. Bunlardan sadece imgur servisine hesabınız olmadan yükleme yapabilirsiniz. Fakat bu serviste ülkemizde engellenmiş durumdadır. Diğerleri için kullanıcı adı ve şifrenizi girmeniz gerekiyor.

Ekran görüntüsünü kaydetmeden onca ona kutucuklar, oklar, işaretler, yazılar ekleyebilirsiniz.

http://cloudshot.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla