Diyagram Oluşturma Programları

Diyagram (Diagram) bir durum veya konu hakkındaki bilgilerin daha kolay anlaşılması için görsellerle desteklenerek şemalar şeklinde sunulmasını ifade eder. Diyagram oluşturmak için kullanabileceğiniz ücretsiz programlar bulunmaktadır. Bu yazımda Windows, Linux ve Mac OS işletim sisteminde kullanabileceğiniz ücretsiz diyagram yapma programları yer alıyor.

Diagram Designer

Diagram Designer Windows işletim sisteminde kullanabileceğiniz küçük boyutlu ve ücretsiz bir diyagram yapma programıdır. Program sayesinde akış çizelgesi yanında UML diyagramları, çizimler ve slaytlar oluşturmanız mümkündür. Diyagram yapımı için hızlı bir araca ihtiyacınız varsa bu aracı mutlaka denemelisiniz.

Programı kullanırken yapmanız gereken sağ bölümde yer alan ögelerden istediğiniz sonuca ulaşana kadar sürükleyip düzenlemek, metin eklemek, resim eklemek arkaplanı değiştirmek. Ok işaretlerini yandaki panelde ve üstteki araç çubuğundan ekleyebilirsiniz. Sonunda çalışmanızı Jpeg, Png, Gif gibi farklı popüler resim formatlarında kaydedebilir ya da slayt gösterisi olarak çalıştırabilir/ kaydedebilirsiniz.

Yukarıdaki resimde örnek olması için programı kullanarak oluşturduğum bir diagram yer alıyor.

ThinkComposer

ThinkComposer Windows işletim sisteminde çalışan ücretsiz ve açık kaynak kodlu başarılı bir diagram oluşturma aracı. Araç sayesinde hızlı bir şekilde akış çizelgeleri, zihin haritaları oluşturabilirsiniz.

Karmaşık konuları, bilgileri, fikirlerinizi kolayca anlaşılabilecek şekilde ifade edebilirsiniz.

Yukarıdaki resimde benim oluşturduğum diagram yer alıyor. Oluşturulan diagramı Export Image butonu sayesinde .jpg, .png, .gif, .bmp, .tif, .pdf ve .xps formatlarında kaydedebilirsiniz.

Pencil Project

Pencil Project içinde çok sayıda hazır şekillerle birlikte gelen ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir uygulama. Windows, Linux ve Mac os işletim sistemlerinde kullanılabilir.

Programın Windows , Android, iOs işletim sistemlerine ait buton, pencere gibi arayüz ögeleri yer almakta. Bunun dışında diagram oluşturmak için de tasarlanmış bir programdır. Çizimleriniizi .png, .pdf, .svg, .odt formatlarında dışarı aktarabilirsiniz.

LibreOffice Draw

LibreOffice için Microsoft Office yerine kullanılabilecek en iyi Ofis programı diyebiliriz. Windows, Linux ve macOS işletim sistemlerinin tamamında kullanılabilir. Pakette yer alan LibreOffice Draw aracını diagram oluşturmak için kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla