MP3 Kesme Programları ve Online Araçlar

Çeşitli sebeplerle mp3 veya benzer formattaki bir ses dosyasını kesme, birleştirme gibi işlemler yapmanız gerekebilir. Örneğin sevdiğiniz bir müzik dosyasının başlangıç bölümünü veya sizin için en iyi kısmını telefonunuza zil sesi olarak ayarlamak istiyor olabilirsiniz. Belki ses dosyasında başlangıcında vs gereksiz gördüğünüz boşlukları çıkarmanız gerekiyor. Ya da sevdiğiniz mp3 leri birleştirerek tek bir dosya oluşturmak istiyorsunuz. Amacınız ne olursa olsun bu yazıdaki araçlar sayesinde mp3 kesme, birleştirme işlemlerini kolaylıkla yapabilirsiniz.

Bu yazımda ücretsiz mp3 müzik kesici araçlar hızlı bir şekilde ses dosyaları üzerinde ihtiyacınız olan işlemleri yapmanız için yeterli olacaktır. Hem online araçlara hem de Windows ve Mac ile kullanabileceğiniz programlara yer verdim.

mp3cut.net – onlime mp3 kesici

Farklı cihaz ve platformlardan gelen ziyaretçilerimizi göz önünde bulundurarak öncelikle online mp3 kesme aracından bahsetmek istiyorum. mp3cut.net adresindeki araç sayesinde programsız bir şekilde mp3 kesme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Yapmanız gereken işlem oldukça basit. Kesmek istediğiniz mp3 dosyasını siteye yükleyin. Resimde gördüğünüz turkuaz renkli çubukları kaydırarak kesmek istediğiniz kısmı belirleyin. Trim/Cut butonu ile seçimi tam tersine çevirebilirsiniz. Fade in butonu ile seçimin başlangıcına Fade out ile sonuna belirlediğiniz saniyelerde efekt ekleyebilirsiniz. Bu özellikle kesme sonrası oluşturduğunuz dosyanın bir anda sonlanması yerine sesin azalarak daha doğal bir şekilde kapanmasını sağlar.

Mp3cut sadece mp3 kesme değil dosya üzerinde farklı düzenleme işlemleri yapmanıza da imkan tanıyor. Mp3 dosyasının sesini veya hızını artırıp azaltabilirsiniz. Equalizer ile kapsamlı bir çok ayarlama yapabilirsiniz.

Audacity mp3 kesme programı – Windows, Linux, Mac

Audacity Windows, Linux ve Mac OS ile kullanabileceğiniz ücretsiz ve açık kaynak kodlu ses düzenleme ve ses kaydetme programıdır. Audacity ile mp3 kesme işleminin yanında ses dosyalarıyla ilgili hemen her işlemi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Programla yapabileceklerinizi kısaca şu şekilde özetleyebilirim.

  • Mikrofon veya mikser aracılığıyla canlı ses kaydetme
  • Ses dosyalarını içe aktarma, düzenleme, birleştirme. Kayıtları farklı dosya biçimlerinde dışarı aktarma.
  • Kes, Kopyala, Yapıştır ve Sil seçenekleri ile kolay düzenleme.
  • Efektler.
  • Eklenti desteği

mp3DirectCut

mp3DirectCut mp3 kesme işleminde kalite kaybı olmadan gerçekleştirebilen ücretsiz bir windows programı. Dahili bir ses kaydedici de barındıran program dosyanın orijinalliğini bozmadan düzenleme işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

Programın kullanımı oldukça kolay. Dosyayı açtıktan sonra düzenleme yapacağınız kısmın başlangıç ve bitiş noktalarını belirleyin. Sonrasında programın alt kısmındaki veya Edit menüsündeki seçeneklerle düzenleme işlemini gerçekleştirin. Kurulumu yaparken sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştır seçeneğini kullanmayı unutmayın. Böyle yapmazsanız programın kurulumunda hata alma ihtimaliniz bulunuyor.

Mixpad

Mixpad birden fazla ses dosyasını tek bir dosya haline getirmek için oluşturulmuş ücretsiz bir program. Buna ek olarak elbetteki programı bir mp3 dosyasıyla ilgili kesme düzenleme işlemleri için de kullanabiliyorsunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla