Windows Video Wallpaper Ayarlama

Windows 10 ile beraber gelen duvar kağıtlarından sıkılmadınız mı? Ben masaüstünü farklı bir boyuta taşımanızın zamanının geldiğini düşünüyorum. Düz hareketsiz resimler yerine hareketli (live) wallpaper kullanarak masaüstünü çok daha farklı bir hale getirebilirsiniz. Video dosyasını wallpaper yapmak için bu yazıdaki programları kullanabilirsiniz.

PUSH video wallpaper ile pc hareketli duvar kağıdı gösterme

PUSH Video Wallpaper ücretli bir program fakat ücretsiz olarak kullandığınızda sadece satın almanızı isteyen uyarı göstermekte. Bunun dışında herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Programın beraberinde 4 tane hazır seçenek ve video wallpaper geliyor. PUSH video wallpaper ile elinizdeki bir video dosyasını, animasyonlu gif dosyasını, youtube videosunu ve youtube canlı yayınını masaüstünüze duvar kağıdı olarak belirleyebilirsiniz. Windows 10, 8.1, 8 ve 7 ile uyumlu olarak çalışır.

Öncelikle video dosya ya da dosyalarını içeren yeni bir playlist oluşturalım. Bunun için Playlist butonuna ve menüden New seçeneğine tıklayın.

Playlist için bir isim belirleyerek OK butonuna tıklayın. Ben Video Wallpaper şeklinde bir isim seçtim

Sıra geldi yeni playliste video eklemeye. Sağ en altta yer alan Add butonu ile harddiskinizde bulunan bir video dosyasını veya gif dosyasını Wallpaper olarak belirleyebilirsiniz. Kabul edilen formatlar arasında mp4, avi, mov, wmv, flv, webm, m4p gibi çok sayıda format bulunuyor.

Artı şeklindeki ikonun hemen yanında yer alan Add URL butonu ile bir youtube videosunu veya canlı yayını masaüstü wallpaper olarak belirleyebilirsiniz. Bunun için youtube video dosyasının ya da canlı yayının adresini girmeniz yeterli olacaktır.
Örneğin https://www.youtube.com/watch?v=XEJM4Hcgd3M gibi bir adres girmeniz gerekli.

Lively ile Windows masaüstünde video wallpaper ekleme

Lively bilgisayarınızda animasyonlu ya da video şeklinde arka plan gösterme işlemini yapan ücretsiz bir program. Açık kaynak kodlu programı bilgisayarınıza kurduktan sonra masaüstünüzde hareketli duvar kağıtları gösterebileceksiniz.

Program 12 tane hareketli duvar kağıdı içermekte. Dilerseniz bunları kullanabileceğiniz gibi sol tarafta yer alan + şeklinde ikon sayesinde bilgisayarınızda bulunan bir video dosyasını, animasyonlu gif dosyasını veya youtube videosunu masaüstü arkaplanı olarak ayarlayabilirsiniz.

URL kutusuna youtube videosu adresini yazmanın yanında başka bir web sitesinin adresini yazarak sürekli olarak masaüstünüzde gösterilmesini sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla