Robotik Kodlama Nedir? Robotik Kodlama Nasıl Öğrenilir?
Geleceğin kodlama mesleklerinden birisi olan robotik kodlama, insanların şuan itibariyle de yapmaya başladıkları bir iş olacak gibi. İş dünyasının en aktif teknolojik yaklaşımlarını ortaya çıkaran bu sistem, robotik kodlama konusunda karşımıza aktif olarak çıkıyor. Bu yüzden de robotik kodlama konusuna gelirsek, robotların dünyayı ele geçirmesine pek bir gerek kalmadan onlara müdahale edebileceğimiz teknolojiden bahsediyoruz. Robotik kodlama nedir ve robotik kodlama nasıl öğrenilir gibi soruların cevaplarını sizin için ön plana çıkarıyoruz.
Geleceğin bizzat içindeyken, robotik kodlama ile para kazanmak ve bu teknolojiyi en iyi şekilde kullanmak adına ön plana çıkarılan seçenekleri sizlere sunmak istiyoruz. Sinemada, edebiyatta ve tiyatroda aktif olarak incelenen bir alan var. Robotlar geliyor konusu üzerinde duruluyor. Bu konuya dair aktif olarak değişen ve büyüyen bir süreç ile karşılaşıyoruz. Önümüzdeki 10 sene içerisinde robotik kodlama konusuyla ilgili çalışmalar da artacak diyebiliriz. Kodlama konusu artık çok daha farklı bir ilerleme ile karşımıza çıkıyor. Robotik kodlama ile ilgili bir kavram üzerinden ilerlemek isteyenler için etkili bir öneri sunmak istiyoruz.
Robotik kodlama nedir? Ne İşe Yarar?
Robotik kodlama, aslında bildiğimiz kodlama işlemine biraz daha farklı bir yaklaşım sunuyor. Bir noktaya dokunduğunuzda ya da bir tuşa bastığınızda karşımıza çıkan bir yazılım sürecine robotik kodlama diyebiliyoruz. Yani robotların bir tuşuna bastığımızda robotun yaptığı hareketler, bizzat bu kodlamanın ürünü oluyor. Bu yüzden de robotik kodlama konusuna hakim olursanız bu konuda para kazanmanız çok kolay olacaktır.
Robotik kodlama konusunda özellikle C/C++, Python, Java, C# gibi diller ile yazılabilir. Bu yüzden de yapılacak olan çalışmalar içerisinde farklı çalışmalar ve incelemeler ön plana çıkıyor. Robotik kodlama kulağa biraz masalsı gelse bile aslında temel kodlama ile oldukça benzerdir. Uygulamanın tıkladığınızda açılmasını yazan biri, robotun bir şey algıladığında açılmasını da yazabilir. Endüstriyel konularda da kesinlikle üzerine gidilmesi gereken konulardan birisi olan robotik kodlama robotların çok iyi şekilde ilerletilmesi ile bizzat ilgili. Bu konuda örnekler verecek olursak çok basit öneriler var. Mesela bir robot kavanozun kapağını açabiliyor ya da çatlak yumurtaları tespit edebiliyor. Bu konuda tekrara dayalı görevler yapılabiliyor.
Robotik kodlama nasıl öğrenilir?
Bu konuda açık konuşmak gerekirse robotik kodlama öğrenmek zaman alacaktır. Çünkü kodlama öğrenmek için belirli bir alt yapı lazım ve bu alt yapının normal kodlama alt yapısına farkı çok daha fazla. Üniversitelerin mühendislik bölümlerinde artık kodlama ve robotik kodlama vazgeçilmez bir ders haline geldi. Ancak diyorsanız ne çocuğum ne de mühendisim ama kodlamaya ilgim var; o zaman Udemy ve benzeri eğitim platformlarını incelemenizi öneririz. Hatta biraz temel bilginiz varsa YouTube üzerinden ücretsiz eğitimler bile bulabilirsiniz. Yeter ki azminiz olsun.
Bu konuda yapacağınız her şey size ekstra bir artı sağlayabilir. Bunları bilerek yapacağınız bu işlemlerde kolaylıkla profesyonelleşmeye başlayabilirsiniz.
No Comment! Be the first one.