Google Chrome Tam Ekran Modu Nasıl Açılır?

İnternet tarayıcısı denildiği zaman akla gelen ilk isimlerden birisi mutlaka Google Chrome’dir. Google Chrome ayrıca günümüzde en çok kullan tarayıcı konumundadır. Google Chrome’nin varsayılan açılan modu bildiğiniz üzere pencere modudur. Bunun haricinde en çok kullanılan tarayıcı da tam ekran modu da yer almaktadır. Tam ekran modu, sadece web sitesinin göründüğü bir moddur. Yani sekme çubuğu, url çubuğu gibi alanlar gözükmez. Peki, Google Chrome tam ekran modu nasıl açılır?

Google Chrome Nedir?

Chrome, dünya devi Google tarafından geliştirilen ve ücretsiz bir şekilde sunulan web tarayıcısıdır. Eylül 2008’de Microsoft Windows sürümü yayınlanan tarayıcının ilerleyen zamanlarda Linux, macOS, iOS ve Android  sürümleri de sırasıyla yayınlanmıştır. Günümüzde en çok kullanılan tarayıcılar arasında zirvede yer almaktadır.

Google Chrome yapılan çalışmalar sonucu piyasa da %63.58’lük bir hakimiyete sahip olduğu gözlemlenmiştir. Oldukça popüler olan tarayıcının kötü tarafları da bulunmaktadır. Çok fazla ram tüketimi yapması ve eski bilgisayarları zorlaması en çok yapılan şikayetler arasında yer almaktadır. Son olarak Google Chrome tarayıcısını indirmek istiyorsanız bu linki kullanabilirsiniz.

Tam Ekran Modunu Kullanma

Google Chrome tam ekran moduna geçmek istiyorsanız, yapmanız gereken F11 tuşuna basmanız. Tam ekran modunun kötü tarafı başka bir sekmeye geçiş yapmamanız. Ekran tam moda geçtiği için sekme ve url çubuğu kaybolmaktadır. Bu sebepten ötürü sekme değiştirmek için tekrardan F11 tuşu ile bu moddan çıkış yapmanız gerekmektedir. Tam ekran moduna girebilmek için de çıkabilmek için de yapmanız gereken F11 tuşuna basmak.

Google Chrome Tam Ekran Modu

Google Chrome Tam Ekran Modu

Google Chrome’de tam ekran moduna geçmek için diğer yapabileceğiniz bir yöntem ise sol üst köşede yer alan üst üste üç noktaya tıklamanız. Yukarıdaki gibi bir ekranla karşılaşacaksınız. Bu ekranda kırmızı ile işaretlemiş olduğumuz simgeye tıkladığınız zaman tam ekran moduna geçiş yapacaksınız. Lakin en hızlı ve mantıklı yöntemin F11 tuşu olduğunu söyleyebiliriz.

Chrome Açılışında Tam Ekran Yapma

Eğer ki Google Chrome her açıldığında tam ekran olarak başlamasını istiyorsanız, tarayıcı ayarlarında ufak bir kaç değişiklik yapmanız gerekiyor. Google Chrome’yi açılışta tam ekran başlatmak için kısa yoldan faydalanabilirsiniz. Google Chrome simgesinin üstüne gelin ve sağ tık yapın. Gelen seçenekler arasında özellikler seçeneğine tıklayın. Aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. Vermiş olduğumuz kodu belirtilen kısma ekleyin.

–start-fullscreen

Google Chrome Tam Ekran Modu

Google Chrome Tam Ekran Modu

Vermiş olduğumuz kodu yukarıda kırmızı ile belirtmiş olduğumuz alana ekledikten sonra, Chrome’yi her başlattığınız zaman tam ekran modunda açılacaktır. Sizler için hazırlamış olduğumuz Google Chrome tam ekran modu başlıklı yazımız umarım faydalı olmuştur. Sorularınızı yorum kısmından bizlere yazarak iletebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla