Bilgisayarda Ram Türünü (DDR2, DDR3, DDR4) ve Çalışma Frekansını Öğrenme
Random Access Memory (ram) kelimelerinin baş harflerinin kısaltmasından oluşan Ram bilgisayarınızın performansını etkileyen en önemli bileşenlerden biri. Ram türü ve boyutu bilgisayarınızın daha hızlı çalışması açısından önemlidir. Ram için Türkçe olarak geçici bellek şeklinde bir isimlendirme yapılmakta. Bilgisayarın geçici olarak kısa süre içinde ihtiyaç duyacağı bilgiler Ram içinde depolanarak kullanılır.
Bilgisayarınızın hızından memnun değilseniz onu daha hızlı bir hale getirebilmek için akla gelen ilk seçenek ram eklemektir. Yeni bir ram almak istiyorsanız öncelikle ne tür bir ram’e ihtiyacınız olduğunu bilmeniz gerekiyor. SDRAM, DDR RAM, DDR2 RAM, DDR3 RAM, DDR4 RAM gibi farklı ram çeşitleri bulunuyor. Bunların slotları birbirinden farklıdır. Yani DDR RAM kullanan bir bilgisayarınız varsa ona DDR3 ram takmanız mümkün değildir. Dolayısıyla kullandığınız masaüstü ya da dizüstü bilgisayarda ne tür bir ram takılı ise ilave edeceğiniz ram de aynı türden olmak zorundadır. Dizüstü bilgisayarlar ile masaüstü bilgisayarların kullandığı Ramler birbirinden farklıdır.
Bilgisayarın RAM Boyutunu Öğrenme
Windows 10 arama bölümüne sistem bilgisi yazarak ulaşabileceğiniz uygulamadan bilgisayarınızla ilgili ram boyutu dahil çok sayıda bilgiyi elde edebilirsiniz.
Bilgisayarın Ram türü, çalışma frekansı öğrenme
Bilgisayarınızda hangi türde ram kullanıldığını öğrenmek için CPU-Z adlı programı kullanmanızı tavsiye ediyorum.
Programı çalıştırdıktan sonra Memory sekmesini açın. Type bölümünde ram türü gösterilmektedir. Benim bilgisayarımda DDR3 Ram bulunuyor. Yine bu sekmede size bölümünde ram kapasitesi, Uncore Frequency bölümünde ise çalışma frekansı gösteriliyor.
No Comment! Be the first one.