ISO Workshop iso Oluşturma Programı

ISO formatı genellikle CD/DVD‘lerin içeriğinin saklandığı bir arşiv formatı. Bu formattaki bir dosyayı kolaylıkla bir medyaya yazdırabilirsiniz. Windows un eski sürümlerinde iso dosyasını yazdırmadan kullanmak için Daemon Tools gibi programlar kullanıyorduk fakat Windows 10’da iso formatındaki bir disk imajına çift tıkladığınızda otomatik olarak sanal bir sürücü oluşturuluyor ve iso dosyasının içeriğini görüntüleyip istediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz.

ISO Workshop iso yapma programı

ISO Workshop Windows için geliştirilmiş ücretsiz bir iso yapma programı. Programın arayüzü oldukça sade tasarlanmış.  CD/DVD/Blu-ray Disklerle ilgili işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

iso oluşturma programı iso workshop ile iso dosyası yapma

Make ISO seçeneğini kullanarak yeni bir iso dosyası oluşturabilirsiniz. Öncelikle açılan ekrandan ISO dosyasının ismini ve özelliklerini belirleyin. Sonrasında Add butonuna tıklayarak içine eklemek istediğiniz dosyaları seçin. Bilgisayarınızdan imajın içinde olmasını istediğiniz bütün dosyaları belirledikten sonra Make butonuna tıklayarak iso dosyanızı kaydedin.

Program sadece iso dosyası oluşturmak için yapılmış değil.

  • Burn image seçeneğini kullanarak daha önce oluşturulmuş bir kalıp dosyasını diske yazabilirsiniz.
  • Copy Disc seçeneği ile bir diski başkasına kopyalayabilirsiniz.
  • Extract File ile bir kalıp dosyasının içindeki dosyaları dışarı aktarabilirsiniz. ISO Workshop iso dosyalarının yanında içeriğini görüntüleyip dışarı aktarabileceğiniz çok sayıda format bulunuyor. İşte o formatlar : iso, bin, nrg, cdi, mdf, img, gi, pdii dmg, b5i, b6i
  • Backup Disc seçeneğiyle CD\DVD\Blu-Ray diskin imajını alarak harddiskinize kaydedebilirsiniz.
  • Convert image ile farklı formatlar arasında dönüştürme işlemi yapabilirsiniz. Dönüştürme için kaynak dosyanın sahip olabileceği formatlar iso, bin, nrg, cdi, img,mdf, gi, pdii dmg, b5i, b6i dönüştürme sonrası oluşturulacak dosyanın formatı iso ya da bin

Sonuç olarak programla iso dosyası oluşturma işleminin yanında .nrg Nero-Burning ROM gibi bir çok formattaki dosyaların içeriğini görüntüleyip dışarı aktarabiliyor ve yine bir çok formatı iso formatına dönüştürebiliyorsunuz.

Programı aşağıdaki sayfadan indirebilirsiniz :

http://www.glorylogic.com/download.html

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla