Quick Access Popup ile Dosya ve Klasörlere Hızlı Erişim

Dosyalarımızı farklı klasörlerinden altında toplayarak bilgisayarımızda düzenli bir şekilde çalışabiliriz. Şöyle bir durum var ki zamanla diskimizde bulunan dosya ve klasörlerin sayısı artacaktır. Bu durum ihtiyacınız olan klasörlere ulaşmanızı biraz zorlaştırabilir. Çok sayıdaki dosya ve klasörlerin içinde daha sık kullandığınız ve sizin için öncelikli olanlara erişmek için kullanabileceğiniz araçlar bulunuyor.

Quick Access Popup bu konuda öne çıkan programlardan biridir. Farenizin orta tuşunu sadece internette gezinirken sayfa kaydırmak için mi kullanıyorsunuz. Quick Access Popup ile farenizin orta tuşu ile açabileceğiniz ve favori dosya ve klasörlerinizin listelendiği bir hızlı başlatma menüsü oluşturabilirsiniz.

Program tamamen ücretsizdir. Sitesinden bir kaç mb boyutundaki kurulum dosyasını indirip hemen bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Dosya ve klasörlerin listelendiği menüye ulaşmak için farenizin orta tekerleğine tıklayabilir ya da Windows tuşu + W kısayol tuşlarını kullanabilirsiniz. Aynı zamanda system tray bölümünde yer alan ikonuna tıklayarak programı kullanmanız mümkündür.

Bu menüye yeni bir klasör veya web sitesi kısayolu eklemek istiyorsanız şu yolu izleyin.

  • Öncelikle menüye eklemek istediğiniz klasörü açın.
  • Windows tuşu + W ile program menüsünü açın. Menüden Add active folder or web page (Shift+Ctrl+A) seçeneğine tıklayın.
  • Bu klasörü menüye eklemeniz ve adını vs özelleştirmeniz için ilgili pencere açılacaktır. Bu penceredeki Live Folder Options sekmesi önemli. Bu sekmede yer Live Folder seçeneğini aktifleştirirseniz klasörün içindeki alt klasörlerde menüde gösterilecektir. Ayrıca klasör içeriği değiştikçe yeni dosyalar klasörler eklendikçe sizin bir değişiklik yapmanıza gerek kalmadan menü güncellenecektir. Kaç alt klasör düzeyinin gösterileceğini kutudan belirleyebilirsiniz.

Programı kullanarak sadece klasörler için değil programlar, windows uygulamaları, dökümanlar, web siteleri, ftp adresleri için girdiler oluşturabilirsiniz. Klasör dışındaki yeni eklemeler için Settings seçeneğine ve ardından Add butonuna tıklayın.

Sonuç olarak Quick Access Popup için Windows işletim sisteminde kullanabileceğiniz faydalı bir Launcher programı olduğunu söyleyebiliriz. Bence size kolaylık sağlayacak olan programı mutlaka denemelisiniz.

https://www.quickaccesspopup.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla