CCleaner İle Windows Sağ Tık Menüsü Düzenleme

CCleaner hepimizin bildiği ve severek kullandığı olmazsa olmaz programlardan biri. Asıl işi tarayıcılar ve diğer programların bıraktığı gereksiz dosyaları silerek sistem bakımı yapmak olan program, beraberinde faydalı bir çok aracı bizlere sunmakta.

CCleaner‘ın sunduğu bu faydalı araçlardan biri de Windows Sağ Tık Menüsünü düzenleme aracı. Bilgisayarımıza işletim sistemini kurduğumuz ilk günlerde gayet sade bir görünüme sahip olan sağ tık menüsü, ilerleyen günlerde kurulan programlarla beraber karmaşık bir hal almaya başlayabilir. Yüklenen programların bir çoğu bu menüye kendisiyle ilgili seçenekler eklemektedir. Sağ tık menüsüne eklenen bu seçeneklerden kullanmadıklarınızı CCleaner ile pasif hale getirerek görünmemesini sağlayabilir veya silebilirsiniz.

Windows Sağ Tık Menüsünden Seçenek Silme Nasıl Yapılır?

  • Programı çalıştırdıktan sonra Sol panelden Araçlar seçeneğine tıklayın.
  • Menüden Başlangıçta seçeneğine tıklayın.
  • Sağ taraftakı Sağtık Menüsü sekmesine tıklayın.

Resimde göreceğiniz üzere, Windows‘u kuralı fazla bir zaman olmamasına ve çok fazla program kurmamış olmama rağmen sağ tık menüsü bir hayli kalabalık. Burada istediğiniz seçenekleri işaretleyerek Pasif butonuna tıklayıp etkisiz hale getirebilir Sil butonu ile tamamen silebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla