Bilgisayarınızın Günlük Kaç Saat Açık Olduğunu Öğrenin

Zamanın öneminin ve geçen zamanın telafisinin olmadığının hepimiz farkındayız. Bilgisayar hayatımızın bir parçası. Bilgisayarınızı işiniz için, film izlemek, oyun oynamak ya da internette gezinmek için kullanıyor olabilirsiniz. Peki bilgisayarınızı günde kaç saat kullandığınızı biliyor musunuz? Bilgisayarınızın günlük kaç saat açık kaldığını öğrenmek yazımdaki yöntemlerle oldukça basit.

PC On/Off Time ile Bilgisayarın günlük kaç saat çalıştığını görün

PC On/Off Time neuber software tarafından geliştirilen uzun zamandır kullanımda olan ücretsiz bir program. Güncel versiyonu Windows 10, 8, 7, Vista, XP veya Windows Server ile uyumlu olarak çalışıyor. Sadece 500Kb boyutunda ve bir kurulum işlemi yapmanız gerekmiyor. Programı indirip çalıştırdığınız anda bilgisayarınızın son üç hafta boyunca aktif olduğu, açık olduğu saatleri gün gün görebilirsiniz. PC On/Off Time ile bilgisayar başında ne kadar vakit geçirdiğinizi öğrenmek bu kadar kolay.

Yazılımın bu süreleri bulmak için çalışması veya kayıt tutması gerekmiyor. Windows işletim sistemi zaten oturum açma kapama zamanlarının, bilgisayarın çalışma süresinin kayıtlarını tutar. Program bu kayıtları size güzel bir arayüzle, zahmetsiz bir şekilde sunmaktadır. Resimde gördüğünüz üzere son üç haftada bilgisayarım toplam 41:59 saat ve günlük ortalama 2:59 saat açık kalmış. Bu süre benim için oldukça az bazı günler bilgisayarımı hiç açamamışım.

Bilgisayarın açılış kapanış zamanlarını programsız öğrenin

İlk yöntem daha hızlı olmasına rağmen bilgisayarın açılış ve kapanış saatlerini program kullanmadan da görmeniz mümkün. Merak edenler için bu yönteme de değinmek istiyorum. Windows olay görüntüleyicisi sistemle ilgili bir çok bilgi dışında bilgisayarınız açıldığı ve kapandığı saatleri de kaydeder.

Öncelikle windows arama kutusuna olay görüntüleyicisi yazarak ilgili uygulamayı başlatın.

Sağ bölümde yer alan Özel Görünüm Oluştur… bağlantısına tıklayın.

Olay günlükleri bölümündeki açılır kutudan Windows günlükleri > Sistem kutusunu işaretleyin.

Tüm olay kimlikleri yazan kutuya aralarında virgül olacak şekilde 6005,6006 yazın. 6005 başlangıç zamanını 6006 ise kapanış zamanlarını size göstermeye yarayacaktır.

Kullanıcı bölümünde Tüm kullanıcılar yazmakta eğer bütün kullanıcılar için başlangıç ve kapanış saatlerini öğrenmek istiyorsanız bu alana dokunmanıza gerek yok. Sadece belli kullanıcının çalışma saatlerini öğrenmek isterseniz bu alana adını yazmanız gerekiyor.

Bu ayarlamalardan sonra Tamam butonuna tıklayın. Açılan pencerede oluşturduğunuz filtre için bir ad ve açıklama girin örneğin PC açılış kapanış saatleri gibi bir isim verin ve Tamam butonuna tıklayın. İşte bu kadar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla