Youtube İçin Bilmeniz Gereken İpuçları

Youtube her gün ziyaret ettiğimiz siteler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Hem ülkemizde hem de dünya genelinde en çok ziyaret edilen video izleme sitesinin Youtube olduğu ortada. Bu kadar çok ziyaret edilmesine rağmen site ile alakalı çoğu kullanıcının bilmediği bazı özellikler olduğunu söyleyebilirim. Bu yazıda derlediğim Youtube kullanım ipuçlarının servisi kullanırken size oldukça faydalı olabileceğini düşünüyorum.

Youtube Videoları Belli Bir Dakika Saniyeden Başlatarak Paylaşma

Bazen karşılaştığımız bir videonun belli bir kısmını başkalarıyla paylaşmak isteyebiliririz. 30 dakikalık bir video olduğunu düşünelim bunun 20. dakikasından itibaren olan kısmını bir arkadaşımızla paylaşmak istiyoruz. Ona videonun tamamını izletmek ya da 20. dakikadan başlayarak izle demek yerine bağlantıyı bu süreden başlayacak şekilde gönderebilirsiniz.

İstenen süreden başlatmak istediğiniz bir Youtube videosu açın. Video linkinin sonuna #t=02m20s şeklinde ifadeyi yapıştırın. Burada 02 dakikayı 20 ise saniyeyi gösteriyor. Bu rakamları kendi isteğinize göre değiştirin. Linki bu şekilde paylaşın.

İstenen zamandan başlayarak video paylaşımı yapmanın pratik başka bir yolu ise şu şekilde. Paylaşmak istediğiniz sürede videoyu durdurum sağ tık menüsünde yer alan Geçerli zamana ait Video URL’sini kopyala seçeneğine tıklayın. Oluşturulan adresin sonuna ?t=140 benzeri ifade eklenir. Bu değer 140 olduğunda video 2. dakika 20. saniyeden başlayacaktır. Dakika ve saniyenin ayrı belirtilmesindense bu şekilde saniye olarak belirtmek mümkün.

Youtube Videosunu Döngüye Alma

Bazen bir videonun tekrar tekrar oynatılmasını isteyebilirirsiniz. Bunun otomatik bir şekilde yapılması için masaüstü sitesinde videonun sağ tık menüsünde yer alan Döngü seçeneğine tıklayın. Siz bu seçimi iptal edene kadar video tekrar tekrar oynatılacaktır.

Youtube Videolarını Ağırçekim İzleyin

Bilgisayarınızda video izlerken klavyenizdeki Space (Boşluk) tuşu ile videoyu durdurup tekrar başlatabileceğinizi büyük ihtimalle biliyorsunuzdur. Space tuşuna basılı tutarak ağırçekim modunda izleyebileceğinizi biliyor muydunuz?

Youtube Videolarından Gİf Oluşturun

Adresi https://www.youtube.com/watch?v=dpfWfWwXoPY gibi olan bir videonun adresini son kısmı aynı kalacak şekilde. sadece youtube.com olan bölümünü gifyoutube.com olarak değiştirirseniz bu video ile gif formatında animasyonlu resimler oluşturabileceğiniz bir siteye girebilirsiniz.

Video Arama İpuçları

Youtube’da milyonlarca video bulunuyor. Çok sayıda içerik arasından aradığınızı bulmak için bazı arama ipuçlarını kullanmanız faydalı olabilir. Bir kişiye ait videoları aramak için #kişiadı şeklinde arama yapabilirsiniz. Video başlığında aradığınız kelimelerin bulunduğu içeriklerin listelenmesi için allintitle:anahtar kelimeniz şeklinde arama yapabilirsiniz.

‘k’ ‘j’ ve ‘l’ kısayolları

İzlediğiniz videoyu duraklatmak için k tuşuna basabilirsiniz. 10 saniye geri almak için j 10 saniye ileri almak için ise l tuşuna basabilirsiniz. Sesi kapatmak için kullanmanız gereken tuş ise m

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla