Taşınabilir Antivirüs Programları

Antivirüs programları virüslerden korunmak için sistemimizde kurulu olması gereken programların başında geliyor. Kurulum gerektiren programların dışında kurulumsuz çalışabilen portable antivirüs programları da bulunmakta. Bu programlar bilgisayarınızı virüsten korumaz fakat bulaşmış olan virüsleri temizlemekte oldukça başarılır. Bilgisayar kullanıcılarının ve özellikle bilgisayar tamiri, windows kurulumu gibi işlerle uğraşan kişilerin flash disklerinde, harici harddisklerinde mutlaka bulunması gereken programlardır.

Portable antivirüs programları sayesinde bilgisayarınızda bulunan zararlı dosya ve kötü amaçlı yazılımları kolayca temizleyebilirsiniz. Programları indirip bilgisayarınızdan veya taşınabilir disklerinizden çalıştırmanız yeterli olacaktır.

ClamWin Portable

İlk taşınabilir antivirüs programımız Clamwin Portable adını taşıyor. ClamWin en popüler ve em çok tercih edilen taşınabilir antivirüs programları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Açık kaynak kodlu ve ücretsiz olan programı başlıkta linkini verdiğim adresten indirerek kullanabilirsiniz.

Programın gerçek zamanlı koruma sağlamadığını unutmayın. Çalıştırdıktan sonra hangi sürücü veya klasörü taramak istediğinizi belirleyin. Taramayı istediğiniz şekilde filtreleyebilir ya da sınırlandırabilirsiniz. En önemli avantajlarından biri virüs veritabanının sürekli olarak güncellenmesidir. Program açılışında güncelleme olduğu uyarısı verirse güncellemeleri yapmanızı tavsiye ederim. Ayrıca Tools menüsünde yer alan Downloads Virus Database Update seçeneği ile de virüs veritabanını güncelleyebilirsiniz.

Norton Power Eraser

Bir diğer taşınabilir ücretsiz virüs programı ise Norton tarafından üretilen Norton Power Eraser adlı yazılım. Program Windows işletim sistemiyle uyumludur ve bilgisayarınızdaki virüs ve diğer zararlı yazılımları temizleyebilir.

Norton Power Eraser scareware, scamware veya rogueware olarak bilinen (sahte antivirüs yazılımları) ve uygulamaları taklit eden zararlı yazılımları bulup kaldırabilir. Araç kapsamlı bir inceleme yaparak riskli durumları belirler. Herhangi bir dosyayı kaldırmadan önce tarama sonuçlarını dikkatlice inceyin.

Zararlı yazılımlar kaldırılırken Sistem geri yükleme noktası oluşturur. Norton Power Eraser son yapılan değişiklikleri listeler. Eğer gerekli bir dosyayı kaldırırsanız geri alma seçeneğini kullanın.

Spybot – Search & Destroy

Spybot – Search & Destroy spyware dediğimiz ve çoğu zaman antivirüs programlarının farkedemediği casus yazılımları bulup silmek için oldukça başarılı bir programdır. Programla adware şeklinde adlandırılan reklam yazılımlarını kaldırabilirsiniz. Bunun yanında Trojans, Dialers, PUPs, Tarayıcı Hijackers (istenmeyen araç çubukları), Keylogger, Rootkits gibi zararlı yazılımlardan kurtulabilirsiniz.

Kaspersky TDSSKiller

Kaspersky TDSSKiller özellikle Rootkit denilen zararlı yazılımları bulup silmede oldukça başarılıdır. Rootkit en tehlikeli zararlılardandır. Bunun nedeni şudur : Rootkit (Kök kullanıcı takımı) kendini veya beraberindeki kötü amaçlı yazılımların varlığını gizler. Bu nedenle antivirüs programları tarafından bulunması oldukça zordur.

HijackThis Portable

HijackThis Windows ile uyumlu bir anti-spyware aracıdır. Zararlı yazılımlar tarafından sistemde yapılan değişiklikleri bulup onları düzeltir. Kayıt defterinde ve sistem ayarlarında yapılmış değişiklikleri eski haline getirir. Spyware, adware gibi zararlı yazılımlardan, tarayıcı araç çubuklarından, tarayıcınızı etkileyen başlangıç sayfanızı değiştiren zararlılardan kurtulmak için denemelisiniz.

Dr. Web CureIT

Dr. Web CureIT taşınabilir bir antivirüs programıdır. Gerçek zamanlı olarak bilgisayarınızı korumaz fakat bulaşmış virüsleri temizleyebilir. Web sitesinde bulunan program en güncel virüs veritabanını içerir fakat bunun otomatik olarak güncellenmediğini belirtelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla