Treeline Ajanda Programı

Uzun yıllardır mevcut olan Treepad adında başlıklar halinde not tutma imkanı sunan ücretsiz bir program mevcut. Programı internette bazı sitelerden indirebilirsiniz fakat yıllardır güncellenmediğini hatta web sitesinin dahi yerinde olmadığını farkettim. Bu yüzden size benzer şekilde çalışan ve daha kapsamlı şekilde ağaç yapısı şeklinde notlar almanızı sağlayan bir ajanda programından bahsedeceğim,

Programın adı Treeline. Açık kaynaklı ve ücretsiz olan programı Windows veya Linux işletim sistemlerinde kullanabilirsiniz.

Programın 3 tane paneli bulunuyor. Sol kısımdaki panelde bütün başlıklar ve altbaşlıklar listelenir. Sağ kısımda ise notlarınız yer alır. Yeni bir başlık oluşturmak için Node menüsündeki Insert Sibling before (Ctrl + B) , Insert Sibling After (Crtl + I) seçeneklerini kullanabilirsiniz. Yeni bir alt başlık oluşturmak için Add Child (Ctrl + A) seçeneğini kullanın.

Programla uzun yazılar içeren notları nasıl tutacağımıza bir bakalım.

Öncelikle File menüsünde yer alan New seçeneğine tıklayın. Long text seçeneğini seçerek OK butonuna tıklayın.

Sol kısımdan düzenlemek istediğiniz notu seçtikten sonra sağ panelin alt kısmında bulunan Data Edit sekmesine geçin. Name bölümüne notun başlığını girdikten sonra Text kutusuna istediğiniz içeriği girebilirsiniz.

Programla kısa notlar, uzun notlar, kişi iletişim listeleri, yapılacaklar listesi vs oluşturabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla