Web Sayfalarındaki Yazıları Düz Yazı Olarak Kopyalayın

Web sitelerinde yer alan yazıları kopyalayarak başka yerlere aktarmak istediğinizde sayfada yer alan renk, font büyüklüğü, bağlantılar, resimlerde beraberinde gelir. Word için düz metin yapıştırma seçeneği mevcut. Bu şekilde bir özellik sunmayan bir program kullandığınızı düşünürsek, web sayfasındaki yazıları düz yazı haline çevirebilmek için öncelikle not defterine yapıştırmanız gerekecektir. Sonrasında not defterine yapıştırdığınız yazıları tekrardan kopyalayıp yapıştırarak asıl belgenizi oluşturabilirsiniz. Bunun yerine yazıları düz metin olarak kopyalamak için, tarayıcınıza göre bir eklenti kullanarak işi daha kolay hale getirebilirsiniz.

Google Chrome için Eklentiler

Eğer bir Chrome kullanıcıysanız size tavsiye edebileceğim ilk eklenti Copy as plain text. Eklenti kurulumunu yaptıktan sonra bir web sayfasında kopyalamak istediğiniz bölümleri seçip, sağ tık menüsünden Copy…. as plain text seçeneğini kullanmanız yeterli olacaktır. Bu şekilde istediğiniz bölümleri düz yazı olarak kopyalayıp kullanabilirsiniz. Ez Copy Plain Text ise aynı işlemi yapabilen bir diğer Chrome eklentisi.

Mozilla Firefox İçin Eklentiler

Firefox kullanıcıları için tavsiye edeceğim ilk eklenti Copy Plain Text 2. Eklentiyi yükledikten sonra tarayıcınızı yeniden başlatın. Eklenti ayarlamaları için menüden eklentiler seçeneğine tıklayın. Eklentinin yer aldığı bölümdeki Seçenekler butonuna tıklayın. Bir web sayfasından düz metin kopyalamak istediğinizde, seçiminizi yapıp sağ tık menüsünden Saf metin olarak kopyala seçeğini kullanabilir ya da Ctrl + Shif + U kısayol tuşlarından faydalanabilirsiniz. Eklentinin ayarlar bölümündeki Varsayılan Kopya Davranışını Uygula seçeneğini aktif hale getirdiğinizde normal kopyalama işlemi (Ctrl+C) düz yazı şeklinde yapılacaktır. Firefox için kullanabileceğiniz diğer bir eklenti ise Copy as Plain Text.

Opera İçin Eklenti

Eğer tarayıcınız Opera ise Copy As Plain Text adlı eklentiyi kullanabilirsiniz. Kurulumun ardından bir siteden düz yazı kopyalamak için seçiminizi yaptıktan sonra sağ tık menüsünde yer alan Copy as Plain Text seçeneğini kullanın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla