NVIDIA GeForce Experience Nedir? Ne İşe Yarar?

Gün geçtikçe teknoloji gelişmeye devam etmekte. Teknoloji geliştikçe kendisi ile beraber bir çok ek yazılımı da hayatımıza getirmekte. Bildiğiniz üzere ekran kartı dediğimiz de aklan gelen ilk isim NVIDIA oluyor. NVIDIA artık ekran kartlarını çıkardığı yazılımlar ile desteklemekte. Peki, son zamanlarda oldukça sık duymaya başladığımız  NVIDIA GeForce Experience nedir? NVIDIA GeForce Experience ne işe yarar? 

NVIDIA GeForce Experience Nedir?

NVIDIA GeForce Experience  ismi verilen bu yazılım ekran kartımızı destekleyen ek bir programdır. Bu yazılımı kullanmak için herhangi bir özel şart gerekmemektedir. Ekran kartınızın NVIDIA tabanına sahip olması yeterlidir. Bu şu anlama geliyor, hangi marka ekran kartınız olursa olsun NVIDIA tabanlı olması yeterli.

Peki, NVIDIA GeForce Experience ne işe yarar? İlk öncelikle sürekli ekran kartınızın driverinin güncel olup olmadığını kontrol etme derdinden sizleri kurtarıyor. Bu yazılım sayesinde ekran kartınızın driverin de bir güncelleme olduğu zaman hemen sizi uyaracak.  Hatta ayarlarsanız otomatik bir şekilde güncelleyebilir. Bunun haricinde bilgisayarınızda yer alan oyunları tespit ediyor ve ayarlamalar yapıyor. Yani oyunu sisteminizin özelliklerine göre en iyi oynayacağınız şekilde optimize ediyor. Bunların yanı sıra bu program sayesinde oyun oynarken kaç FPS aldığınızı görebilir ve oyun içi video kaydı alabilirsiniz.

NVIDIA GeForce Experience Nasıl Kurulur?

NVIDIA GeForce Experience nedir sorusuna yanıt verdiğimize göre şimdi bu programın nasıl kurulacağı hakkında bilgi verelim. Normalde bu uygulama ekran kartınız ile birlikte sunulmakta. Lakin yukarıda da belirttiğimiz üzere ek bir yazılım olması nedeniyle harici olarak indirmeniz gerekebilir.

NVIDIA GeForce Experience Nedir?

  • Tek yapmanız gereken bu bağlantıdan  NVIDIA GeForce Experience sitesine girmek. Siteye girer girmez hemen indir yazısını göreceksiniz. Bu butona tıklıyoruz.
NVIDIA GeForce Experience ne işe yarar?

NVIDIA GeForce Experience ne işe yarar?

  • Program indikten ve açtıktan sonra karşımıza yukarı da ki gibi ekran gelecek. Bu ekrandan kabul et ve yükle butonuna tıklıyoruz.

  • Kabul et ve yükle dedikten sonra bilgisayarınıza kurulumunu yapmaya başlayacak.

  • Program kurulduktan sonra bir hesap oluşturmanızı veya açmanızı istiyor. Açtıktan sonra karşınıza oyunlarınız gelecek. Bu oyunlar üstünde kendiniz de ayarlama yapabilirsiniz.

Oyunlar Nasıl Optimize Edilir?

Oyunların optimize edilmesi ayarlanmasının grafikle alakalı olduğunu bir çoğumuz biliyoruz. Kurmuş olduğunuz bu program işe tam olarak burada devreye giriyor. Bilgisayarınızda yer alan oyunlarınızı tanımlıyor ve bu oyunları sizin bilgisayarınız için en iyi ayarlara getiriyor. Yani tüm oyunları tek tek açıp ayarları yapmanıza gerek kalmıyor, kendisi otomatik bir şekilde bunu yapıyor.

Oyunları tek tek seçerek de optimize edebilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra oyunlarınız listelenecek ve üstündeki 3 noktaya tıklayacaksınız. Burada optimize et seçeneği çıkacak, buna tıklayarak bu işlemi yaptırabilirsiniz. Bizden öneri CSGO gibi rekabetçi oyunlarda ayarları kendiniz yapın veya optimize ettikten sonra kontrol edip deneyiniz.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla