Telefonum Hızlı Şarj Olmuyor

Bu yazımızda telefonum hızlı şarj olmuyor soruna çözüm yolları önereceğiz. Telefonum neden hızlı şarj olmuyor diyorsanız bunun çözüm yollarını bu yazıda bulabilirsiniz. Hızlı şarj hayatımızı oldukça kolaylaştıran teknolojilerden biri. Günümüzde satılan cep telefonlarının hemen hepsi hızlı şarj özelliğini desteklemektedir. Bu sayede çok kısa sürelerde telefonu şarj etme imkanına sahip olmaktayız. Hızlı şarj özelliğini kullanamadığımızda telefonun %100 şarj olması saatleri bulabilmektedir. Ben kendi telefonumda yavaş şarj ile bu sürenin 8 saate kadar varabildiğini gördüm. Hızlı şarj kullanıldığında ise bu süre max 1 saat civarını bulmaktadır.

Telefonum Hızlı Şarj Olmuyor Sorununa Çözüm Önerileri

Ben Samsung Galaxy Note 20 Ultra marka ve modeline sahip bir cep telefonu kullanmaktayım. Telefonumla beraber kutu içeriğinde hızlı şarj destekli bir şarj aleti de gelmişti. Bir süre sonra bu şarj aleti bozuldu ve ben de evde bulunan diğer şarj aletleriyle telefonumu şarj ederek kullanmaya devam ettim. İlk başlarda sorun yaşamıyordum telefonum olması gereken sürede şarj oluyordu fakat son zamanlarda bu farklı markadaki şarj cihazlarının hiç biriyle telefonumu hızlı şarj edememeye başladım. Telefon bazı şarj aletleriyle hızlı şarjda şarj olmaya başlamasına rağmen tekrardan yavaş şarja düşüyordu bazılarında ise hiç hızlı şarja geçemiyordu. Telefonunuzu hızlı şarja geçirmek için şarj kablosunu tekrar tekrar çıkarıp takmak geçici de olsa bir çözüm yolu olabiliyor. Telefonum hızlı şarj olmuyor sorununu tamamen çözmek için yazıyı okumaya devam edin.

Hızlı Şarj Ayarlarını Kontrol Etme

Ben Samsung markalı bir telefon kullandığım için bu telefona göre hızlı şarj ayarlarını kontrol etmeyi tarif edeceğim sizin kullandığınız başka markalı telefonlar için benzer şekilde kontrollerinizi sağlayabilirsiniz.

Telefonum hızlı şarj olmuyor samsung

  • Ayarlar uygulamasını açın.
  • Pil ve cihaz bakımı seçeneğine tıklayın
  • Pil seçeneğine tıklayın.
  • Diğer pil ayarları seçeneğine tıklayın.
  • Alttaki seçenekler arasından Hızlı şarj, Süper hızlı şarj ve Hızlı kablosuz şarj seçeneklerini kontrol edin.

Telefonunuzu hızlı şekilde şarj edebilmek için öncelikle bu seçeneklerin aktif durumda olması gerekiyor. Eğer kapalı konumundaysa bu seçenekleri aktifleştirin.

Şarj Olurken Telefonunuzu Kullanmayın

Telefonumuzla bir şeyler yapmadan durmaya pek alışkın değiliz. Bu nedenle şarj olurken dahi onu kullanmaya devam edebiliyoruz. Telefonunuz şarj olurken video izlemek, internete girmek ya da oyun oynamak telefonunun aşırı ısınmasını engellemek adına yavaş şarja geçmesine neden olabilir. Bu sebepten dolayı telefonunuz şarj olurken onu kullanmamaya özen göstermeniz gerekmektedir.

Oda Sıcaklığında Şarj Edin

Bulunduğunuz ortamın ya da cihazın sıcaklığı çok yüksek veya düşükse hızlı şarj devre dışı kalabilir ve şarj hızı düşebilir. Örneğin sıcak bir yaz günü arabanızda telefonunuzu şarj etmek istediniz ve cihazda güneşin altında kalmışsa cihaz kendini korumak adına hızlı şarja geçmeyecektir. Bu durumda telefonunuzu daha uygun bir ortamda şarj etmeniz gerekecektir.

Orijinal Bir Şarj Aleti ve Kablosu Kullanın

Telefonunuzu hızlı şarj edemiyorsanız en önemli nokta burası. Orijinal bir şarj aleti ve kablosu kullanmak. Ben günler sonra sorunumu bu şekilde çözdüm telefonunuz hızlı şarj olmuyorsa bunu birde orijinal bir şarj aleti ve kablosu kullanarak deneyin. Eğer telefonunuzda bir arıza yoksa bu şekilde hızlı şarj olmama sorununu çözebilirsiniz. Benim telefonum yukarda da bahsettiğim gibi Samsung marka ve internetten araştırıp orijinal olduğuna kanaat getirdiğim süper hızlı şarj desteği olan bir şarj aleti aldım. Şarj aleti alırken içinde kablonun da olmasına dikkat ettim. Telefonumda yaşamış olduğum hızlı şarj olmama sorununa bu şekilde çözüm yolu bulabildim. Siz de Samsung, Xiaomi, Redmi, Oppo, iPhone, Huawei artık hangi marka cep telefonu kullanıyorsanız o markanın üretmiş olduğu orijinal bir şarj aleti alarak sorunu büyük ihtimalle çözebilirsiniz. Orijinal şarj aletleri diğerlerine göre biraz daha pahalı olabilmekte fakat sorunun çözümü buradan geçiyor.

Telefonunuzu Teknik Servise Götürün

Her şeyi denemenize rağmen çözüme ulaşamadıysanız telefonunuzun pilinde (batarya) ya da şarj soketinde bir arıza bulunuyor olabilir. Bu durumda telefonunuzu teknik servise götürmenin zamanı gelmiş demektir. Eğer garantiniz henüz bitmediyse garanti kapsamında garantiniz bittiyse biraz masrafı göze alarak telefonunuzu teknik servise götürün. Gerekli tamir ve değişimlerin yapılması sonrasında telefonunuzu eskiden olduğu gibi hızlı şarj edebileceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla