Xiaomi Telefon Pil Göstergesi Değiştirme Büyütme

Daha önce Samsung markalı bir telefon kullanmaktaydım bu sıra ise Xiaomi markalı bir telefonu kullanmaya başladım. Telefonumu kullanmaya başladığımda ilk dikkatimi çeken şey kalan pil durumunu gösteren göstergenin (simgenin) oldukça küçük olmasıydı. Telefonun ne kadar şarjı kaldığını gösteren bu simge pil simgesinin içinde yer aldığından okuması bir hayli zor oluyordu. Xiaomi pil göstergesini büyüterek daha kolay bir şekilde okunabilir hale getirmek istiyorsanız bunu kolayca yapabilirsiniz. Şimdi bu işlemi nasıl yapacağımızı adım adım görelim.

Öncelikle yapmanız gereken şey telefonunuzdan Ayarlar uygulamasını açmak.

Ayarlar sayfasında biraz aşağı inerek Bildirimler & Kontrol merkezi seçeneğine tıklayın.

Bu sayfada aşağıda yer alan Durum çubuğu seçeneğine tıklayın.

Son olarak Pil göstergesi seçeneğine tıklayın ve açılan kutudan istediğiniz seçeneği belirleyen. 3 farklı seçenekten birini seçebilirsiniz.

  • İlk seçenekte kalan pil durumu rakamsal olarak gösterilmez.
  • İkinci seçenekte kalan şarj yüzdesi pil simgesinin içinde yer alır ve bunun okunması biraz zor olabilir.
  • Son seçenek ise benim tercih ettiğim ve sizlere tavsiye ettiğim seçenektir. Bu seçenekte kalan pil durumu pil simgesinin yanında yüzde olarak gösterilir.

Xiaomi ve Xiaomi redmi telefonlarda pil göstergesinin şeklini değiştirmek işte bu kadar kolay. Siz de sizin için uygun olan pil yüzdesi gösterim şeklini bu şekilde belirleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla