W8Sidebar ile Windows’a Kenar Çubuğu Ekleyin

W8Sidebar Windows 7,8 ve Windows 10 işletim sistemlerinde kullanabileceğiniz küçük, taşınabilir, faydalı bir programı. Kurulum gerektirmeyen bu programın masaüstünüze yerleştireceği araçlar sayesinde sistem performansını, işlemci ve ram kullanım durumunu görebilirsiniz. W8Sidebar ile yapabilecekleriniz bu kadarla sınırlı değil elbette. İsterseniz bilgisayarınızı belirlediğiniz bir zamanda otomatik olarak kapatma, yeniden başlatma gibi işlemleri gerçekleştirebilir ya da otomatik görevler ekleyebilirsiniz.

Öncelikle programın sitesini ziyaret ederek Download bağlantısına tıklayın ve açılan sayfadaki Download W8 Sidebar here bağlantısından zip paketini indirin. Dosyayı arşivden çıkardıktan sonra kullanabilmek için çift tıklamanız yeterli olacaktır.

Masaüstünüze eklenen aracın en üst kısmında işlemcinizin çalışma durumu, onun hemen altında Raminizin doluluk oranı ve sabit disklerininiz kullanım durumu gösterilmektedir.

Yukarıdaki simgelerden ilkiyle bilgisayarınızda arama yapabilir, ikincisiyle programın ayarlar bölümünü açabilirsiniz. Bilgisayarınızdaki gereksiz dosyaları bulup onları silmek için süpürge simgesine tıklayın.

Programın en faydalı özelliklerinden biri de bilgisayarınızı belirlediğiniz saatte otomatik olarak kapatabilmesi, yeniden başlatabilmesi ya da uyku moduna geçirebilmesi. Bunun için program arayüzünde yer alan yukarıdaki resimde görebileceğiniz Auto Shutdown bağlantısına tıklayın.

Açılan pencerede Set Auto Shutdown başlıklı bölümden öncelikle yapılacak işlemi belirleyin. Örneğin bilgisayarınızın kapatılması için Shut down seçeneğini işaretleyin. Sonrasında At this time bölümüne otomatik kapatma işleminin gerçekleştirileceği saati girin. Son olarak Set Timer butonuna tıkladığınızda geri sayım başlayacak ve siz de kalan süreyi görebileceksiniz. Belirlediğiniz saate 30 saniye kaldığında program sizi uyaracak ve kapatma işlemini iptal etme şansı verecektir. İptal etmediğiniz takdirde bilgisayarınız otomatik olarak kapatılacak.

Bu bölümde yer alan Always Confirm seçeneğinin işaretli olmasını tavsiye ediyorum. Bu seçenek program arayüzünde yer alan bilgisayarı kapatma vs. simgelerine tıkladığınızda size uyarı gösterilmesini sağlamak ve böylece yanlışlıkla bilgisayarınızı kapatmanızın önüne geçmek için konulmuş.

Son olarak programdaki Reminder (Hatırlatıcı) bölümüne değinmek istiyorum. Bu bölümden otomatik görevler oluşturabilir ya da önemli bir konuyu hatırlatması için kullanabilirsiniz. Öncelikle Reminder bağlantısına tıklayın. Açılan bölümde Once (Tek sefer) Günlük, Haftalık, Aylık seçeneklerinden uygun olanı seçin. Saati ve tarihi belirleyin. Actions bölümünden görev seçimini yapın. Run program ile bir program çalıştırabilir, OpenWeb ile bir web sitesi açabilir Play Sound ile bir ses dosyasının çalınmasını sağlayabilirsiniz. Task label bölümünden hatırlatma yazınızı ya da görev adını yazarak Set Task butonuna tıklayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla