WordPress Yorum URL Web Sitesi Kutusunu Kaldırma

Sitemde gördüğünüz üzere WordPress kullanmaktayım. Bir blogcu için yorumlar oldukça önemlidir. Yorumlar hem birilerine ulaşabildiğimizi gösterir hem de yazıyı zenginleştirir. Bu yüzden ne kadar çok yorum alırsak o kadar iyidir diye düşünürüz çoğu zaman. Evet yorumların çok olması iyidir fakat daha önemli olan nitelikli olmasıdır. Sadece web sitesinin tanıtımını yapmak amacıyla yorum yapan kullanıcıların olması biraz canımızı sıkmakta. Burada o arkadaşları da çok fazla eleştirmek istemiyorum çünkü nadir olsa bile ben de yapmışımdır bunu 🙂

Şimdi nitelikli ve gerçek okuyucular tarafından yapılmış yorumlar isteyen wordpress blog sahipleri için bir çözüm önerisi sunacağız. Ben henüz bu öneriyi kendi sitemde uygulamadım. Şimdilik yorumlar konusunda çok fazla sıkıntılı değilim hatta oldukça kısa yorumları bile çok fazla geri çevirmemeye çalışıyorum sitede bir etkileşim olmasını istediğim için. İlerde bunu uygulamayı düşünebilirim. Fakat siz spam yorumlardan kurtulmanın çözümünü arıyorsanız Yorum alanındaki URL Web Sitesi kutusunu kaldırabilirsiniz.

WordPress URL Alanı Nasıl Kaldırılır?

wordpress url kutusu alanı silme kaldırma

Bu işlemin artılarını eksilerini düşünerek kararını siz vermelisiniz. Sonuç olarak web sitesini yazması ziyaretçilerinizi yorum yapmaya teşvik eden bir şeydir. Herkes sırf reklam yapmak için yorum yazmıyor. Eğer en doğrusunun bu olduğunu düşünüyorsanız ve ziyaretçilerin web sitelerini yazmalarını istemiyorsanız aşağıdaki kod işinizi görecektir.

 

add_filter(‘comment_form_default_fields’, ‘website_remove’);
function website_remove($fields)
{
if(isset($fields[‘url’]))
unset($fields[‘url’]);
return $fields;
}

Öncelikle functions.php dosyasının bir yedeğini alın her ihtimale karşın. Sonrasında bu kodu funtions.php dosyasının en sonundaki ?>‘den öncesine ekleyin. Kaydedin ve sayfanızı yenileyin. Bu kadar artık yorum bölümünde URL kutusu yer almayacak. Hala kutuyu görüyorsanız ve kodu doğru şekilde kopyaladığınızdan eminseniz tarayıcınızın önbelleğini temizleyin.

Ekleme :

Yukarıdaki kodu test etmiştim büyük ihtimalle işinizi görecektir fakat çalışmadığı bazı temalar olabiliyor. Alternatif olarak onun yerine aşağıdaki şekilde bir kodu functions.php dosyasına ekleyebilirsiniz.

function ipucum_disable_comment_url($fields) {
unset($fields[‘url’]);
return $fields;
}
add_filter(‘comment_form_default_fields’,’ipucum_disable_comment_url’);

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla