Windows Programlar İçin Kısayol Tuşu Atama Araçları

Bilgisayarınıza kurduğunuz programların sayısı arttıkça, başlat menüsünden veya masaüstü simgelerinden çalıştırmak istediğiniz programı bulmanız giderek zorlaşacaktır. Bu nedenle bilgisayarınızda bulunan farklı programlar için kısayol tuşu atamak başlat menüsünde veya kısayol simgeleri arasında kaybolmadan o programı çalıştırmak için iyi bir fikir olacaktır.

programları kısayol tuşu ile başlatma

Windows programlarını kısayol tuşu ile çalıştırın

Kısayol tuşu eklemek için bir programın masaüstündeki simgesine sağ tıklayıp menüden Özellikleri seçin. Açılan penceredeki kısayol sekmesinde yer alan Kısayol Tuşu bölümü sayesinde kısayol tuşu belirleyebilirsiniz. Ben bu iş için geliştirilmiş olan programlardan birini kullanmanızı tavsiye ediyorum. Programların penceresinde bütün kısayol tuşları listelendiğinden  yeni bir kısayol tuşu oluşturmak ve mevcut kısayol tuşlarını yönetmek çok daha hızlı ve kolay olacaktır.

Shortcuts Map

windows kısayol tuşu atama programıShortcuts Map oldukça basit bir arayüze sahip olan ücretsiz kısayol tuşu yönetim programı. Program bilgisayarınızda yüklü bütün programları kendi penceresi içinde listeler ve varsa onlar için atanmış olan kısayol tuşlarını gösterir. Bir program için yeni bir kısayol tuşu belirlemek isterseniz ona çift tıklamanız yeterli olacaktır. Program ekstra bir özellik sunmuyor fakat yalnızca programlara kısayol tuşu belirlemek istiyorsanız sizi amacınıza ulaştıracaktır.

Clavier+

kısayol tuşu belirleme programı

Bu iş için kullanabileceğiniz bir başka ücretsiz program ise Clavier+. Program sayesinde istediğiniz bir program için kısayol tuşu oluşturmanın yanında bir belgeyi veya klasörü açmak için kısayol tuşları belirleyebilirsiniz. Ayrıca bir web sitesini kısayol tuşu ile açma imkanı tanınmakta. Programın beğendiğim bir diğer güzel özelliği ise belirlediğiniz kısayol tuşuna basıldığında daha önceden belirlemiş olduğunuz yazıları otomatik olarak yapıştırabilmesi. Bu yönüyle daha önceki bir yazımda bahsettiğim QuickTextPaste programıyla benzer özellik gösteriyor.

Yeni bir kısayol tuşu atamak için + butonuna tıklayın. İstediğiniz programı veya dizini seçerek kısayol tuşunu belirleyin. Bir yazı yazılmasını istiyorsanız Write Text bir web sitesinin açılmasını istiyorsanız Display a Website seçeneklerini kullanın.

HotkeyP

kısayol tuşu eklemek için ücretsiz programYine ücretisiz bir kısayol tuşu oluşturma ve yönetme aracı. Yeni bir kısayol tuşu eklemek için program arayüzünde yer alan Add butonuna tıklayın. Command kutusunun hemen yanındaki < işaretli ikondan sistemle ilgili kısayol tuşları belirleyebilirsiniz. Örneğin bilgisayarı kapat, masaüstünü göster gibi seçenekler bulunuyor. Bir program için kısayol tuşu belirlemek isterseniz Command bölümündeki ikinci butonu … yazan butonu kullanın.

Yorumlar

  1. güvenlik kamera sistemleri

    Harika bir bilgilendirici rehber niteliğinde bir makale olmuş teşekkür ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla