Bilgisayarda İki Farklı Skype Hesabı Nasıl Kullanılır

Skype 2011 yılında Microsoft tarafından satın alınmış olan bir yazılımdır. Skype ile internet bağlantısını kullanarak ücretsiz bir şekilde sesli ve görüntülü görüşmeler yapabilirsiniz. Ayrıca uygulamanın Windows Live Messenger (MSN Messenger)’ın devamı olduğunu söyleyebiliriz. Yani Skype ile diğer kullanıcılarla anlık mesaj yoluyla iletişime geçebilirsiniz.  Skype’ı bilgisayarınızda veya telefonunuzda  kullanabilirsiniz. Uygulamayı indirip kurduktan sonra bir microsoft hesabıyla giriş yaparak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Peki bilgisayarda aynı anda iki farklı Skype hesabı nasıl çalıştırılır? Örneğin birini iş için diğerini aile ve arkadaşlarınız kullandığınız iki farklı hesabınız var ve bunların ikisinin de aynı anda açık olmasını istiyorsunuz. Skype normalde sadece bir hesapta oturum açmanıza izin verir. Önerebileceğimiz ilk yöntem bir hesabınızı masaüstü uygulamanızda diğerini ise Skype for web uygulamasında açmanız yönünde olacak. Bu yöntemi bütün işletim sistemlerinde kullabilirsiniz.

Windows 10 bilgisayarda iki farklı Skype hesabında aynı anda oturum açma

Ben şu an Windows 10 kullandığım için daha önceki Windows sürümlerindeki yöntemleri test etme imkanım bulunmuyor. Bu nedenle bu yöntem sadece Windows 10 kullanıcılarına faydalı olabilecektir.

Windows 10 kullanıyorsanız Skype işletim sisteminizle beraber yüklenmiş durumdadır. Başlat menüsünü açıp Skype şeklinde arama yaparak programı başlatabilirsiniz. Windows 10 yüklü bilgisayarınızda bulunan mağaza uygulamasına ek olarak program paketini indirip ayrıca yükleme yapmanız mümkün. Bunun için https://www.skype.com/tr/get-skype/ adresine gidin.

Açılır kutudan Windows için Skype’ı edinin seçeneğine tıklayarak kurulum dosyasını indirin ve bilgisayarınıza kurun. Bu işleminin ardından Windows 10 yüklü bilgisayarınıza iki farklı Skype programı bulunuyor olacaktır. Bunları farklı hesaplarınızla giriş yaparak kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla