Gmail ve Hotmail İletilerine İmza Ekleme

Maillerinizde imza (signature) kullanıyor musunuz? Bir ileti için imza önemli sayılabilecek, dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir. E-mail için imzanın tanımını şu şekilde yapabiliriz : İleti içeriğinin en alt kısmında yer alan sizinle ya da şirketinizle ilgili bilgileri metin ve resim şeklinde içeren bölümdür.

Kişisel e-mail hesabınız için mail imzası oluşturup kullanmanız hiç fena olmaz. Söz konusu olan iş hayatı olduğunda ise karşı tarafta bırakılacak izlenim ve profesyonellik açısından imza kullanımı bir gereklilik halini alır.

Bir e-mail imzası oluşturmanın faydaları hakkında kısaca şunları sayabilirim.

  1. Doğru şekilde hazırlanmış bir imza içeren e-posta karşı tarafta olumlu bir izlenim bırakır.
  2. İmzanıza koyacağınız bilgiler sayesinde karşı taraf sizin kim olduğunuzu net bir şekilde anlayabilir.
  3. Mail haricinde iletişim kurulması gereken durumlarda imzanıza eklediğiniz telefon gibi bilgiler daha kolay ulaşım sağlanmasına yardımcı olur.
  4. İmzanıza ekleyeceğiniz web sitesi veya sosyal medya hesabı bağlantıları muhatabınızın sizinle ve işinizle ilgili detaylı bilgilere ulaşmasını sağlar. Ziyaretçi ve takipçi sağlamanıza yardımcı olur.

Gmail imza ekleme

Gmail kullanıyorsanız maillerinize imza eklemeniz mümkün. Bunun için öncelikle dişli simgesine tıklayın. Açılan menüden Ayarlar seçeneğine tıklayın. Genel sekmesinin alt bölümünde İmza kısmı yer almaktadır. İmza yok radyo kutusunun altındaki kutuyu işaretlediğinizde imza kullanmaya başlayabilirsiniz.

Gmail imza ekleme

Gmail imzanıza metin, resim, bağlantı, liste, alıntı eklemenize izin vermektedir. Bu kutuya html kodu yazarak imza oluşturamıyorsunuz. Bunu aşmanın bir yolu bulunuyor. Hazır bir html imzasının görüntüsünü kopyalayıp bu kutuya yapıştırarak kullanmanız mümkün. Yani kodun kendisini değil ama çıktısını ekrandan olduğu gibi kopyalayıp buraya yapıştırarak kullanabilirsiniz. Bu durumda kodu öncesinde doğru şekilde düzenlemeniz özellikle resimlerin adresinin doğru girildiğinden emin olmanız gerekmektedir.

Outlook imza ekleme

Gmail gibi en çok kullanılan mail servislerinin arasında yer alan yeni adıyla Outlook eski adıyla Hotmail de elbetteki maillerinize imza eklemenize izin veriyor.

Bunun için öncelikle dişli simgesine tıklayın. Açılan bölümde en altta yer alan Tüm outlook ayarlarını görüntüle bağlantısına tıklayın.

Oluştur ve Yanıtla bölümünden yeni bir imza oluşturabilirsiniz. Oluşturduğum yeni iletilere imzam otomatik olarak eklensin seçeneğini işaretlemeyi unutmayın. Gmailde olduğu gibi bu kutuya html imzaları kopyalayıp yapıştırarak kullanabilirsiniz.

HTML mail imzası oluşturma siteleri

İnternette mailleriniz için düzenleyerek kullanabileceğiniz hazır imza tasarımları ve bunları kolayca oluşturup kopyala yapıştır şeklinde anında kullanabileceğiniz siteler bulunuyor.

Tek yapmanız gereken bu sitelerden şablonu seçip bilgilerinizi, logonuzu vs ekleyerek imzanızı oluşturmak. Sonrasında kopyalayıp Gmail, Outlook hangini kullanıyorsanız imza kutusuna yapıştırmak.

Html imza oluşturmak için önerebileceğim siteler:

Yorumlar

  1. ali çinkılıç

    E-postayı alanın eklenen imzayı silememesi için ne yapılabilir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla