Chrome Yeniden Başlatma Nasıl Yapılır?

Hem bilgisayarımda hem de telefonumda varsayılan olarak Google Chrome tarayıcısını kullanıyorum. Genellikle Chrome’u yeniden başlatmanız gerekmese bile buna ihtiyaç duyacağınız zamanlar olabilir. Örneğin bir çok sekme açtınız ve bunun sonucunda Chrome oldukça yavaşladı ve çalışmasında problemlerle karşılaştınız. Belki yeni bir eklenti kurdunuz ve onun düzgün çalışabilmesi için tarayıcıyı yeniden başlatmak istiyorsunuz.

Chrome yeniden başlatma işlemi aslında oldukça kolay. Bunun için yapmanız gereken adres satırına aşağıdaki komutu yazarak Enter tuşuna basmaktır.

chrome://restart

Bu kod sayesinde tarayıcınızı yeniden başlatabilirsiniz. Bu işlem öncesinde açık olan sekmeler işlem sonrasında kaybolmaz tekrar açılırlar. Sadece içerdiği kaydedilmemiş bilgiler, form verileri kaybolur. Aslında bu yöntemin kolaylığı ortada fakat komutu unutma ihtimaline karşın daha pratik bir çözüm üretmek mümkün. Bu komutu tarayıcınızın favorilerine ekleyerek Chrome’u gerekli durumlarda daha hızlı bir şekilde yeniden başlatabilirsiniz.

Tarayıcı favorilerine yeniden başlatma düğmesi eklemek için öncelikle aktif değilse Ctrl + Shift + B tuşları ile yer işaretleri çubuğunu aktifleştirin. Sonrasında boş bir alanda sağ tıklayarak menüden Sayfa ekle… seçeneğine tıklayın. Ad bölümüne Yeniden başlat Url kısmına ise yukarıda paylaştığım chrome://restart komutunu girin ve Kaydet butonuna tıklayın.

Artık yapmanız gereken tek şey tarayıcınızı yeniden başlatmak istediğinizde oluşturduğunuz butona tıklamaktır. Bunun ardından tarayıcınız kapanır ve açık olan sekmelerle birlikte yeniden başlar. Bunun sonucunda sekmelerdeki kaydedilmemiş çalışmaların, form verilerinin vs kaybolacağını sekmenin yeniden yükleneceğini aklınızda bulundurun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla