Word, Excel, Powerpoint Dosyalarını MS Office Olmadan Açın

Word (doc, docx) , Excel (xls, xlsx), Powerpoint (ppt, pptx) dosyaları bildiniz üzere Microsoft Office programıyla oluşturulan ve yine ofis programıyla düzenlenen belgeler. Microsoft ofis ücretli bir program olduğundan bazı bilgisayarlarda yer almaması doğaldır. Eğer bilgisayarınızda Microsoft office programları yüklü değilse bu belgeleri açmanın farklı yolları bulunuyor.

Ücretsiz olarak Word, Excel, Powerpoint dosyaları oluşturmanız gerekiyorsa ya da daha önce oluşturulmuş dosyaları görüntülemek, düzenlemek istiyorsanız bu yazıdaki ücretsiz araçlar işinizi görecektir.

Micrososft Onedrive

Microsoft Onedrive size ücretsiz olarak 5gb depolama alanı sunan ve dosyalarınızı, resimlerinizi vs. depolayabileceğiniz bir bulut depolama servisi. Burada yer alan dosyalarınıza bilgisayarınızın yanında telefonunuzdan, tabletinizden, başka bilgisayarlardan da ulaşabilirsiniz.

Onedrive kullanabilmek için ücretsiz olarak oluşturabileceğiniz bir Micrososft hesabınızın olması yeterli. Eğer üyeliğiniz yoksa yeni bir tane açın. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra Onedrive ile yeni ofis dosyaları oluşturabilirsiniz. Yeni menüsü altında şunlar yer alıyor.

  • Word belgesi
  • Excel çalışma kitabı
  • Powerpoint sunusu
  • OneNote not defteri
  • Forms anketi
  • Düz metin belgesi

Onedrive ile Office 365 ile bağlantılı bir şekilde yeni ofis belgeleri oluşturabilirsiniz. Bunun dışında mevcut dosyaları görüntülemek ve düzenlemek için Karşıya yükle seçeneğine tıklayın ve bilgisayarınızdaki .doc, .xls, .ppt formatındaki dosyaları hesabınıza yükleyin.

Google Docs

Google Docs google tarafından geliştirilmiş ücretsiz olarak belgeler oluşturmanızı ve düzenlemenizi sağlayan online ofis uygulamasıdır. Ücretsiz olarak oluşturabileceğiniz bir Google hesabıyla servise giriş yapıp yeni dökümanlar oluşturabilir veya varolanları düzenleyebilirsiniz.

Hesabınıza giriş yaptıktan sonra klasör şeklindeki Dosya seçiciyi aç butonuna tıklayın.

Yükle sekmesine geçerek görüntülemek istediğiniz Micrososft Office belgesini upload edin. Google docs ile bütün word, excel, powerpoint dosyalarını görüntüleyebilirsiniz.

Dosya menüsündeki indir seçeneği sayesinde dilerseniz görüntülediğiniz dosyayı aynı formatta ya da farklı formatlarda bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

LibreOffice

Yukarıda çevrimiçi servislerden bahsetttik. Online uygulamalar yerine bilgisayarınıza yüklediğiniz bir programla ofis dosyalarını görüntülemek isterseniz bu program size göre. LibreOffice ücretsiz açık kaynak kodlu bir ofis paketi. Programla kendi formatlarında belge oluşturmanın yanında Micrososft Office formatlarında Word metin belgeleri, Excel tabloları ya da Powerpoint sunumları oluşturabilirsiniz. .doc, .docx, xls, .xlsx, .ppt, .pptx formatlardaki mevcut dosyaları rahatlıkla açıp düzenleyebilirsiniz.

Zamzar

Zamzar dosya çevirme sitesini kullanarak okuyamadığınız bir belgeyi .pdf , .txt gibi görüntülemekte sorun yaşamayacağınız bir belgeye dönüştürerek açabilirsiniz.

AbleWord

AbleWord Micrososft Word yerine kullanabileceğiniz ücretsiz bir alternatif. Programla .doc, .docx formatında belgeler oluşturabilirsiniz. Yine word dosyalarını açmak için iyi bir alternatif olduğunu söyleyebilirim.

XLS Viewer (Excel dosya görüntüleyici)

XLS Viewer bilgisayarınızda Microsoft Excel kurulu olmadan .xls, xlsx ve .ods dosyalarını görüntülemek için kullanabileceğiniz ücretsiz küçük bir araç.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla