Windows Şifre Kaldırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Bilgisayarımızın güvenliği günümüzde oldukça önem arz etmektedir. Çünkü bilgisayarımızda bizimle alakalı bir çok veri bulunmaktadır. Bu veri kötü niyetli kişilerin eline geçerse sıkıntı olabilir. Bilgisayarımızı bu tarz sorunlardan korumak için bazı yöntemler mevcuttur. Bu yöntemlerden birisi ise kişisel bilgisayarınıza şifre koymaktır. Lakin bazı kullanıcılar belli bir süre geçtikten sonra bunu gereksiz bir şey olarak görmeye başlarlar. Bu yüzden bu parolayı kaldırmanın yollarını araştırmaya başlarlar.  Peki, Windows şifre kaldırma nasıl yapılır?

Windows Parolası Nedir?

Windows parolası diye nitelendirmiş olduğumuz şifre, bilgisayarı açtığımız zaman açılış ekranında sorulan şifredir. Bu parola bilgisayarınızı başkalarının kurcalamasının önüne geçer. Bunun yanı sıra bilgisayarınızın çalınması gibi bir durum olursa bu şifre kişisel verilerinizin korunmasını da sağlar. Bilgisayarınızda ki verilere ulaşmak isteyen kişilerin bu şifreyi kırması veya bilmesi gerekmektedir. Windows parola ekleme konusunda bizlere birbirinden farklı seçenekler sunuyor.

Bu seçenekler içinde PIN, şifre, güvenlik anahtarı ve Windows Hello gibi yöntemler bulunmaktadır. Windows Hello, biyometrik veriler bilgisayarınızı açmaya yardımcı olan ve güvenlik konusunda da oldukça iyi olan bir yöntemdir. PIN ise dört haneli bir şifre koyuyorsunuz ve bilgisayarınızı onunla açıyorsunuz. Son olarak güvenlik anahtarı yönteminde ise Windows tarafından size bir anahtar verilir, bunu kullanarak bilgisayarınızı açabilirsiniz. Lakin içlerinden en güvenli olanının Windows Hello olduğunu söyleyebiliriz. Windows Hello’da ya parmak iziyle ya da yüz tanıma ile bilgisayarınızı açarsınız. Lakin bunun için bilgisayarınızın bu özelliği destekleyecek bir donanıma sahip olması gerekmektedir.

Windows 10 Şifre Kaldırma

Windows 11 çıkmasına rağmen günümüzde Windows 10 halen büyük bir oranda kullanılmakta. Bu sebepten ötürü halen Windows 10’da şifre kaldırma işlemi merak ediliyor. Sizde parolayı kaldırmak için aşağıdaki adımları yapabilirsiniz;

  • İlk önce ayarlar kısmını açın.
  • Ayarlar kısmında yer alan Hesaplar seçeneğine gidin.
  • Hesaplar seçeneğine girdikten sonra “Oturum Açma Seçenekleri” seçeneğine tıklayın.
  • Burada oturum açmak için tercih etmiş olduğunuz güvenlik seçenekleri çıkacak. Bunlardan kaldırmak istediğinizin üzerine tıklayın. Tıkladıktan sonra Windows size güncel parolanızı girmenizi isteyecek.
  • Parolayı girdikten sonra Windows 10 şifreniz kaldırılmış olacak.

Windows 11 Şifre Kaldırma

Windows 11  parola şifre kaldırma işlemi oldukça basittir. Sizde başlangıç parolasını kaldırmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • Başlat menüsüne tıklayın ve ayarlar seçeneğine tıklayın.
Windows Şifre Kaldırma

Windows Şifre Kaldırma

  • Hesaplar sekmesine tıkladıktan sonra oturum açma seçeneklerine tıklayın.
Windows Şifre Kaldırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Windows Şifre Kaldırma İşlemi Nasıl Yapılır?

  • Karşınızda yukarıdaki gibi seçenekler çıkacak burada bilgisayarınızda olan yöntemi seçin ve yanındaki ok işaretine tıklayın. Aşağıda resimde olduğu gibi kaldır seçeneği gibi bir buton olacak. Bu botuna tıklayarak kaldırabilirsiniz. Eğer ki kaldır seçeneği yoksa ise Değiştir seçeneğine tıklayınız. Değiştire tıklayınca eski parolanızı soracak bunu girdikten sonra yeni bir şifre isteyecek bunu boş bırakarak devam et seçeneğine tıklamalısınız. Bu sayede başarılı bir şekilde şifre kaldırılmış olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla