CMD İle Kablosuz Ağ Şifresi Nasıl Öğrenilir?

Windows 10 wifi şifresi öğrenme, cmd wifi şifresi öğrenme gibi ifadeleri Google’de aratıyorsanız bu yazımız tam size göre. Bazen bilgisayarımızın bağladığı Wi-Fi şifresini öğrenmemiz gerekebilir. Bunu öğrenmek için çok çeşitli yolların olduğunu söyleyebiliriz. Bu yazımızda ise komut istemcisi ile kablosuz ağ şifresini nasıl öğrenebiliriz? sorusuna cevap vereceğiz.

CMD Nedir?

CMD, İngilizcede komut anlamına gelen command kelimesinin kısaltılmasıdır. Kısaca CMD komut vererek bazı işleri gerçekleştirmemize olanak sağlayan bir sistem yazılımıdır. Bu ekrana gerekli komutları yazarak bir çok işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bunlardan birisi de cmd ile wifi şifresi öğrenme işlemi diyebiliriz.

CMD İle Kablosuz Ağ Şifresi Nasıl Öğrenilir?

İlk öncelikle CMD yani bir diğer ismiyle komut istemcisi ile Wi-Fi şifresini öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki koşulların olması gerekmektedir. Bu koşular şu şekildedir;

  • Şifresi bulunacak ağa en az bir kez bağlanmış olmanız gerekmekte. Çünkü Windows daha önce şifresini girip bağlandığınız kablosuz ağ şifrelerini kayıt altında tutar.
  • Wi-Fi özelliği bilgisayarınızda aktif olmalıdır. Bazı kişiler bu özelliği devre dışı bırakabilmektedir. Böyle bir durum söz konusu ise Wi-Fi bağlantısı özelliğini aktif konuma getirin. Şimdi çok uzatmadan, işlemlerimize geçelim.

İlk önce komut istemcimizi açalım. Komut istemcimizi yani CMD’yi yönetici olarak çalıştıralım. Aşağıdaki komutu girelim.

netsh wlan show profiles
cmd wifi şifresi öğrenme

cmd wifi şifresi öğrenme

Yukarıda gördüğünüz üzere ben kablosuz ağ olarak iki tane ağa bağlanmışım. Burada karşımıza çıkan ağ şifrelerinden hangisinin şifresini öğrenmek istiyorsanız, aşağıdaki komutları uyguluyoruz. Bu komutlar sayesinde o ağın şifresini çok kolay bir şekilde öğrenebileceğiz. İlk komut nasıl kullanılacağını anlamanız açısından verilmiştir. İkinci komut ile de istemiş olduğumuz tolgabgs1 5.0 ghz kablosuz ağın şifresini öğreneceğiz.

netsh wlan show profiles "Ağ ismi gelecek" key=clear
netsh wlan show profiles "poseidon" key=clear
Cmd wifi şifresi öğrenme

Windows 10 wifi şifresi öğrenme

Gördüğünüz gibi komutumuzu verdik ve istemiş olduğumuz ağın şifresi karşımızda. Key content kısmı oldukça önem taşımaktadır. Burada Wi-Fi şifremiz yer alır. Bunları yaparak kolay bir şekilde daha önce bağlanmış olduğunuz şifrelerini unuttuğunuz ağların hepsinin şifresini kolay bir şekilde öğrenmeniz mümkün. Siz değerli okuyucularımız için bu kodlarla uğraşmamanız için komutları script hale getirdik. Buradan o scripti indirebilirsiniz.

Script’i indirdikten sonra zip içerisinde yer alan wifi-key_tr isimli dosyayı üstüne tıklayıp açalım. Açtıktan sonra karşımıza bir ekran gelecek. Bu ekranda daha önce bağlandığınız Wi-Fi’lerin bir listesi bulunacak. Buradan istemiş olduğunuzun ismini gireceksiniz. Girdikten sonra size o ağın şifresini sunacak. Programda herhangi bir virüs ve benzeri şey bulunmamaktadır. İndirip kontrol ettirebilirsiniz. Sadece sizler için bu komutlarla uğraşmamanız için cmd komutlarını bir script haline getirdik. CMD wifi şifresi öğrenme işlemi bu kadar basit.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla