Kernel32.dll Hatası Nasıl Çözülür?

Günümüzde Windows işletim sistemi en çok kullanılan sistemlerden birisi. Bir çok kişi tarafından kullanılmakta ve bir o kadar sevilmektedir. Lakin çeşitli sorunlar çıkabilmekte. Bu sorunlardan birisi de Kernel32.dll hatası. Windows kullanan bir çok kişinin bu hata ile karşılaşması oldukça olası. Bizde bu yazımızda kernel32 dll hatası nedir, Kernel32 dll hatası nasıl çözülür? gibi sorulara değineceğiz.

Kernel32.dll Hatası Nedir?

Kısacası Kernel32.Dll   dosyasısına erişilmediği zaman veya bu dosyaya zarar geldiği zaman bilgisayarın vermiş olduğu hataya verilen isimdir. Kernel32.Dll dosyasına erişilmediği zaman veya bu dosyada herhangi hata gerçekleştiği zaman bu sorun ortaya çıkar. Windows işletim sistemine sahip bilgisayarların hepsinde bu dosyanın bulunması gerekmektedir. Bir  program yüklendiği zaman bu sorun meydana gelebilmektedir. Kernel32 hatası alınan dosyanın yenilenmesi gerekmektedir. Bu sayede hatayı kolay bir şekilde girmek söz konusu olabilmekte.

Kernel32.dll hatası

Kernel32.dll hatası

Kernel32.dll Hatası ve Kernel32.dll Dinamik Bağlantı Hatası Çözümleri

Windows Güncelleştirmelerinin Yapılması

Microsoft bildiğiniz üzere işletim sistemini güncel tutmak ve çeşitli hataları, eksikleri gidermek için güncellemeler yayınlar. Belli süre güncelleştirmeleri kapalı tutmak, yüklenen programın istenilen Windows sürümüyle uyumlu olmaması nedeniyle kernel32 hatası meydana gelebilir. Bu sebepten dolayı güncelleştirmeleri yapmanızda fayda var. Güncellemeleri yapmak için Windows ayarlarından güncelleştirme veya update kısmına girmelisiniz.

Virüs Taraması Yapılması

Bilgisayara yüklemiş olan kötü niyetli yazılım bu hataya neden olmuş olabilir. Bu kötü niyetli yazılım kayıt defterine erişmiş ve kilitlemiş olabilir. Bu hata virüsten dolayı da kaynaklanabilmektedir. Böyle bir durumda iyi bir antivirüs indirip, tam tarama yaptırmanız gerekmektedir. Eğer ki kullandığınız bir antivirüs yok ise Windows Defender ile de tam tarama gerçekleştirebilir ve virüsü silebilirsiniz. Virüs ayrıca bilgisayarınızda bu hatalara neden olmaz performans kaybına da yol açabilir.

Kernel32.dll İndirilmesi

Kernel32.dll hatasının en kesim çözüm yollarından birisi de bu yöntemdir. İnternetten kernel32.dll dosyasını bulun. Google amcaya kernel32.dll diye aratırsanız karşınıza bu dll’i indirmek için çeşitli siteler çıkacaktır. Bu sitelerin birisinden bu dosyayı indirebilirsiniz. İndirmiş olduğunuz bu dosyayı C:\Windows\System32 klasörüne kopyalayın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Büyük ihtimalle tekrar başlattıktan sonra hatanızın çözüldüğünü göreceksiniz.

Bozuk Dosyaların Onarımının Yapılması

Bu hatanın giderilmesinin bir yolu da işletim sisteminizde ki bozuk dosyaların onarımını gerçekleştirmektir. Bunu yapmak oldukça basittir ilk önce komut istemcisini yani bir diğer ismiyle CMD’yi açın. CMD’yi yönetici olarak çalıştırmalısınız bu arada. Çalıştırdıktan sonra komut istemcisine  DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth ilk önce bu kodu yazın ve enter tuşuna basın. İşlem bittikten sonra sfc /scannow  komutunu girin ve enter tuşuna basın.

Kernel32.dll Dosyasının Geri Dönüşümde Olup Olmadığına Bakın

Bazı programlar veya indirmiş olduğunuz kötü niyetli yazılım Kernel32.dll dosyasının silinmesine neden olabilmektedir. Bu yüzden geri dönüşüm kutunuzu kontrol edin. Burada Kernel32.dll bulunuyor ise bunu geri yükleyin ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla