PDF Formatını Word (docx) Dosyasına Çevirme

Elinizdeki bir pdf dosyasını word belgesine dönüştürmek için farklı yollar bulunmaktadır. PDF formatı farklı işletim sistemlerinde ve cihazlarda kolayca görüntülenebilen bir format olduğu için sıkça karşımıza çıkmaktadır. Pdf formatındaki bir belgeyi isterseniz docx formatında bir word dosyasına dönüştürebilirsiniz. Bu yazıda bunu yapmanın iki farklı yolundan bahsedeceğim.

Word ile Pdf dosyasını word belgesine çevirme

Öncelikle Microsoft Word kullanarak Pdf dosyasını nasıl word dosyasına dönüştüreceğimize bir bakalım. Microsoft Word programını açın.

bölümünden Gözat butonuna tıklayın ve dönüştürmek istediğiniz PDF dosyasını seçerek word ile açın.

Word Pdf’nizi düzenlenebilir bir Word dosyasına dönüştürecek. Bu işlem biraz sürebilir şeklinde bir uyarı ekranıyla karşılaşacaksınız bu uyarıya Tamam diyerek devam edin. Dosyanızın büyüklüğüne göre işlem biraz zaman alabilir.

Dosyamız açıldı. Şimdi Dosya menüsünden Kaydet seçeneğini ya da Ctrl+S Kısayol tuşlarını kullanarak dosyanızı Word belgesi olarak kaydedebilirsiniz.

Google Docs ile çevirme

Öncelikle https://drive.google.com/drive/my-drive adresine giderek Google Drive alanınıza erişin.

Yeni butonuna tıklayın.

Dosya yükleme seçeneğine tıklayın ve Pdf dosyasını Google Drive alanınıza yükleyin.

Yüklediğiniz dosyaya sağ tıklayın ve menüden Birlikte aç  > Google Dokümanlar seçeneğine tıklayın.

Belge açıldıktan sonra Dosya menüsünden İndir > Microsoft Word (.docx) seçeneğine tıklayın ve pdf belgesini word dosyası olarak bilgisayarınıza indirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla