Xiaomi Okuma Modu Nasıl Açılır?

Günümüzde basılı medya gitgide yerini internete bırakmaya devam ediyor. Artık kitap, dergi ve gazetelerin internetten okunduğu bir dönemdeyiz. Bunun bir çok avantajı olduğu gibi dezavantaj olarak değerlendirilebilecek yönleri de bulunuyor. Bir e-kitap okuyucuya sahibim e-kitap okumayı seviyorum fakat hala normal dergi ve kitap alışverişim sona ermiş değil. E-kitap indirmek, okumak için ücretli ücretsiz bir çok platform bulunuyor fakat hala her okumak istediğiniz kitabın e-kitap formatını bulabilmeniz çok mümkün değil.

E-kitap okuyucular sunduğu teknoloji sayesinde basılmış normal kitaplardaki okuma deneyimini yakalamanıza oldukça yaklaşmış durumdalar. Fakat e-kitap okuyucunuz olmadığı için veya onu her zaman yanınızda taşımadığınız için telefonunuzdan haber, dergi, kitap okuyorsanız, sürekli telefon ekranına bakmak gözlerinizi yorabilir. Bu durum karşısında yapabileceğiniz bir şey var. Telefonunuzun okuma modunu açmak. Xiaomi marka telefonunuzda okuma modunu açarak göz yorgunluğunu azaltabilirsiniz.

Okuma modu ekran renklerini ve ışığını düzenleyerek daha rahat bir okuma deneyimi sunmaktadır. Okuma modunu bir kaç basit adımla kolayca aktif hale getirebilirsiniz. Öncelikle telefonunuzdan Ayarlar uygulamasını açın.

xiaomi okuma modu ekran

Ekran seçeneğine tıklayın.

xiaomi okuma modu

Okuma modu seçeneğine tıklayın.

xiaomi okuma modu etkinleştirme

Okuma modu seçeneğinin yanındaki butonu aktifleştirdiğinizde okuma modu etkinleştirilmiş olacaktır. Alt kısımda Klasik ve Kağıt olmak üzere iki farklı seçenekten kendinize uygun olanı seçin. Klasik seçeneğiyle mavi ışığı azaltarak daha sıcak renlere geçiş sağlar. Kağıt seçeneği ise göz yorgunluğunu azaltmak için sıcak renklere geçişin yanında arka planlara kağıt dokusunu ekler.

Bu konuda sizlere aktaracağımız bilgiler bu kadar. Xiaomi telefonunuzda Okuma modu sayesinde daha rahat ve konforlu bir okuma deneyimine geçmek için umarım bu yazımız sizlere fayda sağlamıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla