Sekmenin Sesi Nasıl Kapatılır?(Chrome-Firefox ve Opera)

İnternette gezinirken bazı sayfalarda siz istemediğiniz halde bir medya dosyasının otomatik olarak oynatıldığına şahit olmuşsunuzdur. Bu gibi durumlarda sayfanın açık olmasını, fakat oynatılan medyanın sesini kapatmayı isteyebilirsiniz. Mevcut web tarayıcılarının son sürümleri medya oynatılan sayfaları algılayıp bunu sekmede bir işaretle gösterebilmekteler.

Google Chrome Sekmenin Sesini Kapat

Google Chrome’da medya oynatılan bir sayfayı açtığınızda, sekmede ses işareti olduğunu farketmişsinizdir. Sekmeyi sessize almak için sağ tıklayın ve açılan menüden Sekmenin sesini kapat seçeneğine tıklayın. Aynı şekilde sağ tıklayıp Sekmenin sesini aç diyerek sesi açabilirsiniz.

Firefox Sekmenin Sesini Kapat

Firefox için de Chrome’da olduğu gibi medya oynatılan sekmelerde hoparlör işareti gösterilmekte. Sağ tık menüsünden Sekmenin sesini kapat seçeneğinin yanında ses işaretine tıklayarak sesi kapatmanız mümkün. Sesi tekrar açmak için bu işarete tekrar tıklamanız yeterli olacaktır.

Opera Sekme Sesini Kapat

Opera’da ilk iki tarayıcıda yer alan ses işareti yerine hareketli ekolayzer şeklinde bir işaret kullanılmış. Bu işareti medya oynatılan sekmenin sol kısmında görebilirsiniz. Sekmenin üzerine geldiğinizde ise aynı noktada hoparlör işareti belirecektir. Bu işarete tıklayarak ve sağ tık menüsünden sekmenin sesini açıp kapatabilirsiniz.

Son olarak şunu belirtelim Microsoft Edge sekmede medya oynatıldığını farkedip bunu bir işaretle gösterebiliyor fakat sekmenin sesini kapatma gibi bir seçenek sunmuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla