Win10Clean Windows 10 ile Gelen Programları Kaldırma

Win10Clean Windows 10 için oluşturulmuş ücretsiz ve kurulum gerektirmeyen bir ince ayar yazılımı. Program çalışması için .NET framework 4.6.1 e ihtiyaç duyuyor. Şu an Windows 10 1709 ile uyumlu. Yazıyı okuduğunuz tarihteki güncel sürümün hangilerini desteklediğine sitesinden bakabilirsiniz.

Win10Clean

Win10Clean

Windows Defender Windows 10 ile birlikte gelen ve başarılı sayılabilecek bir koruma yazılımı. Onun yerine farklı bir virüs programı kullanıyorsanız Win10Clean ile Windows Defender programını devre dışı bırakabilirsiniz. Başlat menüsündeki reklamları kaldırmak, OneDrive’ı kaldırmak, Explorer yani dosya gezginini Windows 7 deki haline çevirme işlemleri için program size yardım edecektir.

Windows 10 ile birlikte gelen programlardan işinize yaramadığı için kaldırmak istedikleriniz varsa bu işlemi programın Win 10/ metro apps sekmesinden yapabilirsiniz. Windows 10 bir çok program ile birlikte geliyor. Kullanmadığınız uygulamalar ise hem başlat menüsünde vs kalabalık yapıyor. Harddiskinizde yer kaplıyor ayrıca arka planda çalışan hizmetler nedeniyle belki sisteminizi yavaşlatıyor. Bu nedenle işinize yaramayan dahili windows 10 uygulamalarını kaldırmanızda yarar var. Bunun yanında kaldırdığınız uygulamanın sisteminizi olumsuz yönde etkilemeyeceğinden emin olmanızı tavsiye ederim.

Programın arayüzü oldukça sade. Sonraki sürümlerinde daha fazla özellik kazanacağını ve daha işlevsel hale geleceğini düşünüyorum. Programı kulllanmadan önce bir sistem geri yükleme noktası oluşturmanız olası bir aksilik durumunda sorun yaşamamanız için önem taşıyor.

Programın sitesi : https://github.com/ElPumpo/Win10Clean

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla