StorURL Chrome Firefox Opera ve IE İçin Yer İşaretleri Yöneticisi

Daha sonra tekrar ziyaret etmek istediğimiz siteleri tarayıcımızın yer imlerine diğer adıyla yer işaretleri (favoriler) ekleyerek kolaylıkla ulaşabiliyoruz. Tarayıcılar yer imlerini yönetmek için içinde araçlar bulundururlar. Onları dışarı aktararak yedekleyebilir. Bu dosyayı aynı tarayıcıda ya da farklı bir tarayıcıda içe aktarak kullanabiliriz.

StorURL 4 farklı tarayıcı için yer imlerini düzenlemenize olanak sağlar. Bu tarayıcılar Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera ve Internet Explorer. Ücretsiz olan program sayesinde bu tarayıcılardan dışarı aktarmış olduğunuz favoriler dosyanızı program düzenleyebilirsiniz. Bunun için programın File menüsündeki Import bölümünden kullandığınız tarayıcıyı seçin.

Seçtiğiniz tarayıcının sık kullanılanlar dosyasının olduğu klasör açılacaktır. Bookmarks dosyasını seçerek aç butonuna tıklayın. Bütün yer işaretleri programın içine aktarılmış olacaktır.

İçe aktardığınız yer imleri programın arayüzünde klasörler halinde listelenir. Yer imleri adları, adresleri, açıklamalarıyla birlikte gösterilir. Linke tıkladığınızda varsayılan tarayıcınızda açılır. Başka bir tarayıcı ile açmak için linkin solundaki açılır kutuyu kullanın. Düzenlemek isterseniz Edit butonuna tıklayın. Bir klasörü veya bir yer işaretini silmek isterseniz sağ tık menüsündeki Delete seçeneğine tıklayın.

File menüsündeki Export seçeneği ile seçtiğiniz kategoriyi veya bütün yer imlerinizi CSV veya XML dosyası olarak dışarı aktarabilirsiniz. Yine File menüsündeki Generate HTML ile seçtiğiniz kategoridekileri veya bütün yer işaretlerini link şeklinde tek bir sayfada toplayan bir HTML dosyası oluşturabilirsiniz.

Programın kurulabilir sürümünü aşağıdaki adresten indirin.

https://www.haztek-software.com/applications/www/storurl/

Online olarak kullanabileceğiniz sürümüde bulunmaktadır. Bunun için şurayı ziyaret edin :

https://www.storurl.us/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla