Google Chrome Offline Kurulum Paketi İndir

Google Chrome tarayıcısı kullanıyorsanız farketmişsinizdir. Google Chrome indirme sayfasında Chrome’u indirin butonuna tıkladığınızda sisteminize bir yükleyici indirilir. Boyutu bir kaç mb olan bu yükleyiciyi çalıştırdığınızda asıl tarayıcı bileşenleri indirilerek sisteminize kurulur. Yani indirdiğiniz dosya ile tarayıcıyı kurabilmeniz için internet bağlantısına ihtiyacınız vardır.

Google’ın bu şekilde yükleyici sunmasının çeşitli nedenleri vardır. Bu şekilde bir yükleyici kullanıcıya ve Google’a avantajlar sağlar. Bunun yanında bu yükleyiciyle internet bağlantısı olmayan bir bilgisayara tarayıcıyı kuramazsınız. Ayrıca yavaş internet bağlantısı olan bir bilgisayara kurulum can sıkıcı olabilir. İnternet bağlantısı olmayan bir bilgisayarda da tarayıcıya ihtiyaç duyduğumuz durumlar olabilir. Ya da çok sayıda bilgisayara Google Chrome kurmanız gerektiğini düşünelim. Tarayıcıyı tekrar tekrar indirmek yerine tek bir defa indirip flash diske kaydederek çok sayıdaki bilgisayara kurulum işlemini yapabilirsiniz. Sadece zaman zaman indirdiğiniz dosyayı yeni bir sürüm çıkmış ise değiştirmeyi unutmamanızı tavsiye ederim.

Google Chrome resmi indirme sayfasında tam yükleme paketine bağlantı vermemiştir. Çevrimdışı olarak kurulum yapabileceğiniz Chrome.exe dosyasını indirmek için aşağıdaki sayfayı ziyaret edin.

https://www.google.com/chrome/?standalone=1

Bu sayfada yer alan CHROME’U İNDİRİN butonuna tıkladığınızda 52MB civarındaki dosya indirilecektir.

Bu dosya sayesinde internet bağlantısı olmayan bir bilgisayara Google Chrome kurabilirsiniz.

Alternatif olarak Chrome offline 32bit ve 64bit kurulum paketini indirebilceğiniz diğer bir yer ise aşağıdaki adreste yer alan kurumsal sayfasıdır. https://enterprise.google.com/chrome/chrome-browser/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla