WinHotkey ile Yeni Kısayol Tuşları Oluşturun

Windows işletim sisteminde çalışırken klavye kısayol tuşları işimizi oldukça kolaylaştırıyor. Kısayol tuşlarını bilmeniz ve ihtiyaç duyulan zamanlarda kullanmanız ilgili işlemi çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlar. Bir belgeyi yazdırmak için Dosya menüsündeki Yazdır seçeneğine tıklamak yerine Ctrl+P kısayol tuşlarını kullanmak çok daha pratik.

Kısayol tuşları Ctrl, Shift, Alt ve Windows tuşuna eklenen diğer tuş ya da tuşlardan oluşur. Kopyalamak için Ctrl+C yapıştırmak için Crtl+V gibi hepimizin bildiği çok sayıda kısayol tuşu vardır. Windows işletim sisteminde çok sayıda kısayol tuşu önceden yapılandırılmış olarak gelir. Yine de önceden tanımlanmış olan bu tuşlar her zaman yeterli olmayabilir. Bu durumda kendi kısayol tuşlarınızı oluşturabilirsiniz. WinHotkey ile bir programı, klasörü açmak ya da farklı bir işlem için kısayol tuşları belirleyebilirsiniz.

WinHotkey

WinHotkey Windows işletim sisteminde mevcut kısayol tuşlarına yenilerini eklemenizi sağlayan ücretsiz, taşınabilir bir araç. Kısayol tuşlarıyla yapılabilecekler ise şunlardır.

  • Bir program başlatma
  • Bir belge açma
  • Bir klasör açma

Programın en önemli özelliği kullanımının oldukça kolay ve pratik olmasıdır. Benzer işi yapan diğerlerinden ayıran özelliği budur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla