WordPress Klasik (Eski) Yazı Editörü Eklentisi

WordPress güncellemelerle birlikte yazı editöründe de değişikliğe gitti. Gutenberg (blok düzenleyici) olarak adlandırılan yeni editör eskisine göre oldukça farklı bir yapıya sahip. Ben hem eski editörü hem de yeni editörü kullanma fırsatı buldum. Yeni editöre alışmakta biraz zorlanınca editörü klasik haline çevirme yöntemlerini araştırmaya koyuldum.

Eğer siz de benim gibi eski wordpress yazı paneline geri dönmek istiyorsanız bu amaç için bir eklenti bulunuyor. Classic editor  adlı resmi wordpress eklentisini kullanmalısınız. Bu eklenti en erken 2022 yılına kadar ve gerektikçe daha fazla süre wordpress tarafından desteklenecektir. Yıllardır WordPress kullanıcısı iseniz siz de yeni editöre alışmakta zorluk yaşıyor olabilirsiniz.

Eklentiyi kurduktan sonra WordPress panelinde Ayarlar > Yazma bölümüne giriş yapın. Tüm kullanıcılar için varsayılan düzenleyici bölümünden Classic editor seçeneğini işaretleyin. Ayrıca bu bölümün altında yer alan Kullanıcıların düzenleyici seçmesine izin ver bölümünü Evet veya Hayır olarak tercih edebilirsiniz.

Eklenti sayesinde

  • Yöneticiler tüm kullanıcılar için varsayılan düzenleyiciyi seçebilirler.
  • Yöneticiler kullanıcıların varsayılan editörü değiştirmesine izin verebilirler.
  • Her gönderi en son kimin düzenlediğine bakılmaksızın kullanılan son düzenleyiciyle açılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla