Android Telefon Pil Sağlığını Öğrenme

Android telefonunuzun pil (batarya) sağlığını öğrenmek için bu yazımız size yardımcı olacaktır. Türü ne olursa olsun bütün piller (bataryalar) zamanla eskisi kadar sağlıklı olmayacaklardır. Bu nedenle belirli bir süre sonra telefonunuzun bataryasını değiştirmeniz gerekecektir. Bu nedenle şarj alışkanlıklarınızın pili etkileyip etkilemediğini öğrenmek için pilin ne durumda olduğunu kontrol etmeniz faydalı olacaktır.

Android Telefonda Pil Sağlığını Öğrenme

Apple iPhone larda pil sağlığını öğrenmeyi kolaylaştırmıştır. Bunun yanında Samsung gibi bir kaç üretici Android telefon için pil sağlığını kontrol etme imkanı tanımışlardır. Telefonunuzu ilk aldığınızda pil tamamen sağlıklıdır yani %100 oranında bir pil seviyesine sahipsinizdir. Telefonu bir kaç ay kullandığınızda bu sağlık değeri yavaş yavaş düşmeye başlayacaktır. Yıllar sonra batarya sağlık değeri oldukça düşmüş durumda olacaktır.

Samsung Telefonda Pil Sağlığını Öğrenme

Samsung Ayarlar Menüsü

Telefonunuzdan Ayarlar uygulamasını açın. Karşınıza çıkan ekranda biraz aşağılarda Pil ve Cihaz bakımı seçeneğini göreceksiniz bu seçeneğe tıklayın.

Samsung telefon tanılama

Tanılama şeklinde bir seçenek göreceksiniz buna tıklayın.

Telefon tanılaması

Telefon tanılaması seçeneğine tıklayın.

Samsung pil durumunu test etme

Biraz sşağıda Pil durumu seçeneğini göreceksiniz buna tıklayım.

Pil durumu

Bu ekranla birlikte pil sağlığını test etmiş oluyorsunuz. Benim telefonumun pil sağlığı şu anda iyi durumdaymış.

Android pil sağlığını öğrenme programı

Samsung harici örneğin Xiaomi, Oppo vs başka marka cep telefonu kullanıyorsanız ya da pil sağlığını yüzde olarak öğrenmek istiyorsanız bu iş için kullanabileceğiniz ücretsiz bir uygulama bulunuyor. Uygulamamızın adı AccuBattery.

Uygulamayı İndir

AccuBattery telefonunuzun pili hakkında bilmek istediğiniz her şeyi size söyler. 10milyondan fazla indirilmeye ulaşmış ve yüksek puanlar almış bir uygulamadır. Pil sağlığını size oransal olarak ifade eder.

AccuBattery android telefon pil durumunu gösteren uygulama

Uygulamanın pil sağlığını kontrol etmesi için telefonunuzun şarjının %15 in altına düşmesini bekleyin ve bunun ardından telefonunuzu tam şarj yapın. Uygulama şarjın tamamlandığı şeklinde bir uyarı verene kadar telefonunuzla şarj kablosu arasındaki bağlantıyı kesmeyin. Tam şarjın ardından uygulamanın Sağlık sekmesinde telefon pilinizi sağlığı yüzde şeklinde gösterilecektir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla