Müzik (♫) ve Nota (♪) İşareti Nasıl Yapılır?

Kullandığınız cihaz ister bilgisayar isterseniz telefon ya da tablet olsun bazen farklı işaretleri ve simgeleri yapmanız gerekebiliyor. Bu sembollerden olan müzik ve nota işaretlerini de bu yazıdaki yöntemler sayesinde kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu simgelerle farklı yerlerde karşılaşmış olabilirsiniz ve nasıl yapıldığını merak ediyorsanız yazıyı okumaya devam edin. Sizlere müzik ve nota işaretinin yapımını göstermek için bu yazıyı hazırladım. Umarım bu yazı işinize yarar. Ayrıca yazının içerisine müzik ve nota işaretlerini de ekledim, bunları kopyalayarak istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Şimdi gelelim müzik ve nota işaretlerinin yapımına.

müzik ve nota işareti yapımı

Öncelikle Windows kullanıcıları için bu simgelerin yapılışına değinmek istiyorum. Bunun için klavyenizde bulunan Alt tuşu ve klavyenizin Num Lock un olduğu bölümde bulunan sayısal tuş takımını kullanmanız gerekecektir.

Öncelikle Müzik işaretinin -♫- nasıl yapılacağına bakalım. Klavyenizde Alt tuşuna basılı tutarken 1 ve 4 tuşlamalısınız.

Nota işaretini -♪-yapmak için ise klavyenizden Alt tuşuna basılı tutarken 1 ve 3 tuşlamalısınız.

Eğer telefonda müzik ve nota işaretini kullanmak istiyorsanız aşağıdan kopyala yapıştır yaparak kullanabilirsiniz.

Buna benzer bir konuyu içeren daha önce hazırlamış olduğum bir yazı bulunuyor. Bu yazının yanında daha farklı karakterlerin yapımı için Özel Karakterler Nasıl Yapılır başlıklı yazıma da bakmanızı tavsiye ederim. O yazımda da müzik ve nota işareti dahil farklı işaretlerin nasıl yapılacağına değinmiştim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

back to top
Araç çubuğuna atla